Riise hungrer etter cupsuksess

Liverpool har ikke hatt særlig suksess i FA-cupen etter at John Arne Riise kom til klubben. Derfor ønsker sunnmøringen seg nå mer enn noe annet en vinnermedalje fra sin første FA-cupfinale.

John Arne Riise er desperat etter den søte smaken av suksess i FA-cupen. Sunnmøringen kom til klubben like i etterkant av Liverpools forrige triumf i nettopp denne cupen, og nå ønsker han å løfte det gjeve trofeet selv.

- Jeg så finalen i 2001 på TV, og jeg likte at Liverpool vant ettersom jeg allerede visste at jeg skulle til klubben. Men jeg måtte holde kjeft om det, fordi ingen andre visste at Liverpool ønsket å kjøpe meg. Sammen med min agent hadde jeg snakket med Gerard Houllier, men vi la lokk på saken. Det var rykter om at jeg skulle til andre klubber i England, men for meg var det bare en klubb som var aktuell, sier Riise til liverpoolfc.tv i dag.

- Det er alltid spennende å se cupfinaler på fjernsyn, og i 2001 var jeg oppriktig glad på Liverpool-spillernes vegne. Etter at jeg kom til klubben er det først i år at vi har gjort det bra i turneringen igjen. FA-cupen har en enorm status over hele verden, og i mitt hjemland er turneringen veldig berømt. Så for meg er det enormt å få ta del i en finale, og det er noe jeg virkelig ser frem til, legger han til.

- Jeg har vært i klubben i fem år nå, og vet hva denne cupen betyr for spillere og fans. Jeg gjorde mål mot Chelsea i ligacupfinalen i fjor, men vi vant ikke kampen. Det er alltid morsomt å score mål, spesielt i store kamper, men jeg bryr meg ikke om hvem som scorer så lenge vi vinner. Jeg ønsker bare at laget gjør det bra, og at vi vinner kampen. Vi har en god mulighet, men i en finale kan alt skje.

- I en finale ønsker alle å spille over evne og yte maksimalt for å vinne trofeet. Vi har hatt en tøff vei til finalen, hvor vi har slått noen virkelig gode lag, men det har også West Ham hatt. Begge lag fortjener å være i finalen. Nøkkelspillerne våre må stå frem i denne kampen. Begge lag har store spillere i stallen, og med litt hell vil vi være det beste laget på lørdag og vinne.

- Jeg hører folk sier at West Ham er underdogs, men i en finale kan alt skje. FA-cupen er berømt på grunn av dette, og vi vil behandle West Ham med mye respekt, da vi vet at de er et godt og veldig fysisk sterkt lag. De har gjort det meget bra i Premier League i tillegg til å ha kommet seg til denne finalen. Vi har fulgt alle deres spillere nøye foran finalen, for å bli kjent med deres styrker og svakheter. De har sikkert gjort det samme med oss. I ligaen har du 38 kamper, og dermed har du råd til noen dårlige dager. I en finale får du bare en sjanse, og du må bare yte ditt beste for å vinne, avslutter Riise.