Riise med i landslagstroppen

Til tross for skade er John Arne Riise tatt ut i Norges landslagstropp til EM-kamper i september. The Kop fyller 100 år. Osasunas interesse for Pongolle øker.

John Arne Riise ble båret av banen i lørdagens ligaåpning mot Sheffield United med en ankelskade som vil holde nordmannen ute i to til tre uker. Til tross for skaden var Riises navn å finne blant Åge Hareides utvalgte til EM-kvalifiseringskampene mot Ungarn og Moldova. Landslagssjefen virker noe usikker på Liverpool-backen, og har også tatt ut to venstrebacker i tillegg.
- Han blir ikke brukt dersom han ikke er friskmeldt. Vi skal holde tett kontakt med det medisinske apparatet til Liverpool. Og jeg skal selv ringe Benítez, fortalte Hareide på dagens pressekonferanse.

Liverpools legeteam ønsker ikke at venstrebacken blir gjort tilgjengelig til de to landskampene, men Norges landslagssjef har en annen oppfatning.
- Vi kan behandle ham like bra som Liverpool. Han kan følge spillermøter og treninger. Han er viktig for gruppa, påpeker Hareide.

The Kop fyller 100 år
Liverpool FC vil på lørdag markere at The Kop er 100 år med en spesiell mosaikk før avspark mot West Ham. Det var ved sesongstart 1906/07 at klubben hadde investert i en ny tribune i søndre sving. Den ble gitt navnet The Spion Kop. En enorm voll ble formet ut mot Walton Breck Road. Det ble støpt 132 trappetrinn og klubben kunne smykke seg med å ha Englands største enkeltstående tribune. Lite visste man da at det var skapt en institusjon som ville levere videre til den legenden som den er i dag. Senere har tribuneseksjonen blitt modernisert, og i 1994 ble den omgjort til kun sitteplasser. Den ble samtidig omdøpt til The Kop Grandstand.

Osasunas interesse for Pongolle øker
Ifølge rapporter har Osasuna nylig lagt inn et bud på Florent Sinama-Pongolle, skriver skysports.com. Den spanske La Liga-klubben skal være svært ivrig etter å hente franskmannen som har fått svært liten tillit under Rafael Benítez. Gerrard Houllier, som hentet angriperen til klubben, skal fremdeles ønske spillerens tjenester i Lyon. Spekulasjonene vil ha det til at dersom Lyon kaster seg inn i kampen om 21-åringen, så vil de være store favoritter til å sikre seg Sinama-Pongolle.