Riise prioriterer CL like høyt som ligaen

John Arne Riise er fullt klar over at Liverpool-supporterne mer enn noe annet ønsker seg et ligamesterskap. Selv setter imidlertid sunnmøringen en ny CL-triumf like høyt.

John Arne Riise ser endelig ut til å være kvitt ankelskaden han har slitt med i første del av sesongen, og gjorde en flott scoring mot Tottenham i forrige kamp. Mye tyder på at sunnmøringen igjen blir å finne i startoppstillingen mot Galatasaray i kveld.

Venstrebacken sier til Liverpool Echo at spillerne mener de er i stand til å vinne både Champions League og ligaen, og begrunner dette med at stallen er større og sterkere enn noen gang tidligere.

- Selvsagt vet vi at supporterne ønsker mer enn noe annet at vi skal vinne ligaen, og vi ønsker å kjempe blant de tre beste så fort som mulig. Men vi kommer aldri til å prioritere ned Champions League. Vi ser frem til alle turneringene vi skal delta i denne sesongen, det gjelder også ligacupen og FA-cupen, i tillegg til ligaen og Champions League, slår rødtoppen fast.

- Vi fokuserer på å vinne hver kamp vi spiller, og med den troppen vi har nå kan vi stille et godt lag til alle kamper. Vi trenger ikke å prioritere ned en turnering for å ha større sjanser i en annen lenger.

Man må som kjent tilbake til 5.februar 2005 for å finne sist Rafael Benitez beholdt samme startoppstilling i to kamper på råd. Riise mener det blir helt feil å kritisere manageren for det.

- Folk kritiserer rotasjonspolitikken, og legger ikke merke til at den faktisk fungerer for oss. Avisene fokuserer på at det er snart 100 kamper siden vi beholdt det samme laget, men se på hva vi har oppnådd de siste 18 månedene. Hvor mange kamper har vi egentlig tapt?

Svaret på Riises spørsmål er 19. Vel så interessant er det at Liverpool i løpet av denne perioden har vunnet både Champions League og FA-cupen, og oppnådd sin beste poengsum i ligaen på 16 år.

- Rafa tar gode spillere ut av laget, men setter inn like gode spillere. Vi forstår hva han ønsker å oppnå, og når man ser på kvaliteten på spillerne vi hadde på benken sist lørdag, i en kamp hvor vi vant 3-0, beviser det hvor sterke vi er nå, konkluderer nordmannen.

- Nøkkelen ligger i at vi har mange spillere i troppen på det samme høye nivået. Denne manageren ser ikke til stjernenavnene. Han vurderer alle på samme måte, og ser etter hvor mye arbeid hver enkelt spiller legger ned for laget. Alle vet vi at vi vil bli hvilt fra tid til annen, og det er bare en del av spillet nå. Ingen av oss vet om vi får starte neste kamp, uansett hvor godt vi måtte ha spilt tidligere. Det holder oss på tå hev.

Riise forteller at ankelskaden han pådro seg på Bramall Lane, og som han slo opp igjen mot Everton på Goodison Park, er bra nå.

- Jeg følte meg sterk mot Tottenham på lørdag. Jeg var overrasket over at jeg fikk starte kampen, men jeg ble glad fordi jeg følte at jeg var klar. Det var en god kamp å gjøre comeback i, ettersom vi spilte bra og vi klarte å vinne igjen. Det første overtråkket skapte en del problemer, og holdt meg ute en stund. Den andre gangen jeg tråkket over, mot Everton, trodde jeg først at jeg hadde brukket ankelen. Jeg hørte nemlig en smell. Jeg var derfor veldig lettet over at jeg kun måtte være 12 dager på sidelinja.

- Jeg har jobbet hardt for å komme tilbake, og har bygget opp styrken i ankelen igjen. Jeg begynte først og trene som vanlig igjen sist torsdag, så det var veldig tilfredstillende å komme tilbake i spill så raskt. Det ble enda bedre ved at jeg gjorde mål, avslutter Riise.