Riise starter for Norge

John Arne Riise er bankers på venstrebacken når Norge spiller mot Serbia i Beograd i kveld. Mye tyder på at han får med seg broren Bjørn Helge på motsatt back.

I kveld starter trolig John Arne Riise og broren Bjørn Helge for første gang en landskamp sammen, når Norge møter Serbia på bortebane. For brødrene er dette er en drøm som går i oppfyllelse, selv om det kun dreier seg om en privatlandskamp.

VG skriver at alt tyder på at Bjørn Helge og John Arne Riise starter på hver sin back. Og dersom yngstemann må starte på benken, er han nærmest lovet spilletid på backplass i ettermiddag.

- Vi har fleipet om å spille sammen for Norge siden vi var små. Det fortsatte da John Arne dro til Monaco, og til slutt da jeg signerte for Lillestrøm, sier Bjørn Helge Riise til VG Nett.

Bjørn Helge fikk gode skussmål av storebroren etter tirsdagens treningsøkt i Beograd.

- Jeg hadde ikke sett ham som høyreback før i dag, men han taklet det veldig bra. Han spilt mot raske Hoff og store Årst uten problemer. Og han taklet Carew ute på kanten. Bjørn Helge var tøff i duellene og det er viktig. Det lover bra, sier John Arne, som selv svever på en sky om dagen. Årsak: Han har blitt forlovet, og skal gifte seg på nytt.

Når og hvor bryllupet med Maria Elvegård (27) skal finne sted, ønsker imidlertid ikke Liverpool-spilleren å avsløre.

- Først og fremst fordi forberedelsene til bryllupet skal holdes internt i familiene. Men dere finner nok ut av det før eller siden, uttaler Riise til VG Nett.

- Jeg er forlovet og veldig lykkelig for tiden - både på og utenfor banen, bekrefter han.

I motsetning til lagkameratene Jamie Carragher og Jose Reina nekter også sunnmøringen å gi opp kampen om tittelen og bare konsentrere seg om å komme blant de fire beste, selv om de røde nå ligger hele 14 poeng bak Manchester United.

- Jeg skjønner ikke hvorfor vi spiller så dårlig på bortebane. Men vi gir aldri opp. Bare feiginger gjør det, uttaler han til norsk presse.

- Selvsagt blir det hardt å ta igjen Manchester United, men på et tidspunkt i fjor var vi hele 27 poeng bak Chelsea, og i mai var vi nede i 9 poeng bak.

Riise hadde en liten disputt med Steven Gerrard etter Arsenals siste mål på søndag, der William Gallas fikk fritt leide til å heade inn 3-0 på en corner. Dette avfeier han som en bagatell.

- Vi var litt frustrerte der og da, men en diskusjon er bare bra. Det viser at vi bryr oss. Det var verken Stevens eller min feil at Gallas var umarkert. Vi så situasjonen på TV etterpå, og kunne fastslå at ingen av oss hadde ansvaret, sier sunnmøringen.