Ring of Fire blir cupfinalesangen

Johnny Cash-slageren ”Ring of Fire” blir nå offisiell Liverpool-sang, og en ny versjon av klassikeren blir klubbens cupfinalesang. Du kan høre sangen her!

Liverpool FC kommer til å slippe en ny versjon av den legendariske Johnny Cash-klassikeren ”Ring of Fire” som klubbens offisielle sang for FA-cupfinalen.

”Ring of Fire” ble i sin tid skrevet av June Carter og Merie Kilgour, og sangen nådde nummer en på hitlistene når Johnny Cash spilte den inn i 1963. Nå er det altså Liverpool FC som håper å toppe hitlistene med slageren, når finalesangen blir sluppet i neste uke.

Artistene som fremfører den nye versjonen kaller seg ”The Boot Room All-Stars”, og består av gruppen Tim Speed og Apollo 440, samt vokalisten til Echo & The Bunnymen, Ian McCulloch. Det skal bli mulig å laste ned sangen fra liverpoolfc.tv, og singelen kan lastes ned fra og med neste uke.

Alle inntektene som cupfinalesangen genererer vil tilfalle the Marina Dalglish Appeal, en organisasjon i regi av Marina og Kenny Dalglish, der pengene går til en ny kreftavdeling ved et sykehus i Aintree i Liverpool.

Johnny Cash-versjonen av ”Ring of Fire” ble for øvrig først adoptert av Liverpool-supporterne som reiste på bortekamper så langt tilbake som i 2002, og sangen har stadig vokst i popularitet blant de røde. Spesielt under Champions League-kampene i fjor, og ikke minst etter finalen i Istanbul, var den mye å høre på røde lepper. Sangen er nå således som en Liverpool-sang å regne.

Sangen ble også spilt av Liverpools spillere i garderoben før Champions League-finalen på Atatürk Stadion i Istanbul, og den ble også spilt i garderoben etter at straffespark-konkurransen var vunnet. Jamie Carragher og Steven Gerrard ble også filmet av TV mens de nynnet til tonen av sangen: 'Der-der-der-der-der-der-der-derrrrrr'.

”The Boot Room All-Stars” sin versjon av sangen har bakgrunnslyd av Liverpool-supporterne som synger sangen på Old Trafford etter semifinale-seieren over Chelsea, og likeså fra The Kop under siste ligakamp i år, mot Aston Villa.

Du kan høre cupfinale-sangen ved å følge denne linken og klikke på avspillingsboksen til høyre.