Robson frykter Kirkland blir for dyr

Bryan Robson ønsker å kjøpe Chris Kirkland fra Liverpool, men tror ikke at West Bromwich vil ha finansielle muskler til lønne keeperen om klubben rykker ned. Celta Vigo-spiller linkes.

Bryan Robson uttaler i kveld at West Bromwich sannsynligvis ikke vil ha råd til å kjøpe Chris Kirkland om klubben rykker ned fra Premier League. Rafael Benitez har gjort det klart at Kirkland ikke har noen fremtid i Liverpool, men selv om Robson gjerne skulle ha hentet keeperen til WBA på permanent basis så innrømmer han at Kirklands lønnskrav ikke er forenelig med et nedrykk for Midlands-klubben.

- Som manager skulle jeg ønske jeg kunne beholde Chris, men det avhenger helt og holdent av hvilken divisjon vi befinner oss i neste sesong. Lønnsbudsjettet kommer til å bli helt forskjellig om vi rykker ned, men dersom vi klarer å komme frem til en avtale med Liverpool og Chris og hans agent, så vil jeg være interessert i å hente han hit på permanent basis, uttaler Robson.

- Men det er ikke vits i å snakke med Liverpool før vi vet med sikkerhet hvilken divisjon vi skal spille i, legger han til.

Robson har blitt imponert over Kirklands innsats for West Bromwich, selv om sisteskansen etter hvert mistet plassen i WBA-målet på grunn av en nyreskade. Senere brakk den utlånte Liverpool-keeperen fingeren, og kommer således ikke til å spille mer fotball denne sesongen.

- Det ville ha vært ideelt å ha både Tomasz Kuszczak og Chris i klubben. Begge er i midten av 20-årene, og det ville ha vært kjempemessig om de kunne utviklet seg videre sammen.

Oubina linkes
Den spanske avisen AS skriver at Liverpool er en av flere europeiske storklubber som følger Celta Vigos 24 år gamle stjernespiller Borja Oubina. Også Inter, Valencia og Atletico Madrid har den VM-aktuelle midtbanespilleren i kikkerten. Oubina har hatt en stor sesong i Celta Vigo, noe som altså ikke har gått ubemerket hen hos storklubbene både i Spania og i Europa for øvrig.

- Ingen har snakket offisielt med oss, men jeg har forstått det slik at det er stor interesse fra flere klubber for min klient. For meg er Oubina, Messi (Barcelona) og Raul Garcia (Osasuna) de tre store fremadstormende spillerne i den spanske ligaen nå, siteres spillerens agent Lito Miguez.

Celta Vigo skal verdsette spilleren til hele 30 millioner euro, noe som vil prise de fleste klubber ut av dansen rundt gullkalven.

- Jeg har kontrakt med Celta Vigo til 2010, og forholder meg rolig. Fremtiden min er i klubbens hender. Dersom de vil at jeg fortsetter, fortsetter jeg, og vil de selge meg, så drar jeg, uttaler Borja Oubina Mendez selv.