Rykter om Crouch dempes

Glenn Roeder avviser spekulasjoner om at Newcastle kan være i ferd med å kjøpe Peter Crouch når transfervinduet åpnes i januar. Lucas Neill og beskjeden vinterhandel.

Newcastle og Crouch
Flere engelske aviser har i de siste dagene brakt videre en spekulativ artikkel om at Peter Crouch kunne være på vei til Newcastle, mens Liverpool ville bruke salgssummen som en del av finansieringen av et kjøp av David Villa fra Valencia.  Ryktene ble startet ved at manager Glenn Roeder uttrykte beundring for Peter Crouch, samtidig som Kuyt og Bellamy synes å være det spissparet som Rafa Benitez nå foretrekker.

Roeder demper i dag ryktene om at Crouch kan være på vei nordover, og sier at det dreier seg om ren spekulasjon i avisene.

- Dette er ren spekulasjon og jeg vil bli overrasket om han ender opp som spiller i Newcastle, sier Glenn Roader på spørsmål om Crouch.  – Noen vet i så fall mer enn jeg gjør.  Så vidt jeg vet er det en avtale som aldri har vært snakket om.

- Jeg hater det når managere snakker om spillerne til andre managere.  Peter Crouch er en Liverpool-spiller og jeg tror ikke Rafa Benitez vil sette pris på at jeg snakker om han så lenge han ikke spiller for Newcastle.

- Jeg sa for en måned siden, da jeg ble spurt, at han etter min mening er en talentfull spiller som fortjener sin plass hos England.

En pris på £12M er blitt nevnt i avisene for Crouch, og selv om vi ikke tror Rafa Benitez og Liverpool er ute etter å selge Peter Crouch vil han nok i likhet med de fleste andre spillere ha sin pris.  Rafa er trolig på utkikk etter en hurtig spiss, siden han bare har Craig Bellamy med rå fart blant sine angripere i dag.  Bellamy og en hurtig avslutter til, samt Kuyt og Crouch som andre typer spillere ville være ideelt, i tillegg til at man har rutinen til Robbie Fowler i bakgrunnen.  Bare ”silly money” vil derfor kunne lokke Liverpools toppscorer totalt denne sesongen vekk fra Anfield.


Neill og midtbanespiller
Fra Blackburn bekreftes det at Lucas Neill kan være på vei vekk fra klubben i januar, dersom det kommer et akseptabelt bud på spilleren hvis kontrakt løper ut til sommeren.  Det er ingen hemmelighet at Liverpool står først i køen av beundrere, men de røde vil ikke være interessert i en budrunde selv om en klubb som Barcelona også nevnes i forbindelse med australieren.

Det er ikke ventet at Liverpool vil ha nye eiere på plass i tide til at Rafa Benitez kan vente seg et stort handlebudsjett i januar.  Ved siden av en forventet høyreback, og da trolig Lucas Neill, har manageren antydet at man ønsker å styrke stallen med en sentral midtbanespiller.  Store veksler legges i disse dager på Gerrard og Alonso i lagets motorrom, nå som spesielt Momo Sissoko og også Bolo Zenden er skadet, og stallen trenger forsterkninger i den lagdelen.

Javier Mascherano er nevnt i avisene som et mulig januarkjøp for Liverpool, men selv om argentineren vil være en spilletype som Rafa har i kikkerten har West Ham og manager Alan Curbishley sagt at man forventer at deres innlånte søramerikanere blir i klubben ut sesongen.