Sami - Finlands beste

Sami Hyypiä nok en gang årets spiller. Underskriftskampanje i forsøk på å få i stand jubileumskamp i Mönchengladbach. Suksess for Salif Diao i Stoke.

Seks av åtte for Sami
Det finske fotballforbundet har kåret Sami Hyypiä til årets spiller i hjemlandet.  Sami har dermed fått trofeet seks ganger siden han først ble utvalgt i 1999.  Det er bare hans tidligere lagkamerat på Anfield, Jari Litmanen, som har fått utnevnelsen oftere.  Legendariske Jari er blitt årets spiller hele ni ganger.

Det er bare i 2000 og 2004 og at Sami ikke har blitt hedret siden han kom til Liverpool.  I 2000 ble han likevel funnet verdig en lignende pris satt opp av journalistene i Finland, og kan neste måned få den tittelen for syvende gang av åtte mulige.

Sami Hyypiä ble kåret til årets spiller i LFCSCSB i 1999/00 og 2000/01.


Liverpool v Borussia Mönchengladbach
Etter flere store oppgjør mellom Liverpool og Borussia Mönchengladbach på midten av 70-tallet utviklet det seg etter hvert et bånd mellom de to lands supportere.  Hvert år vil man for eksempel se en stor gjeng med tyske fans overvære en kamp på Anfield, og da gjerne under vinterpausen i Bundesliga i januar.

I sommer ble det startet en underskriftskampanje i tysk regi, med ønske om at man kunne spille en pre-season kamp i Mönchengladbach sommeren 2007.  Dette for å markere at det 25.mai til neste år er 30 år siden lagene møtes til finale i Serievinnercupen i Roma, da de helrøde for første gang vant det gjeveste trofeet i europeisk klubbfotball.

Før kampen mot Bordeaux i forrige uke leverte representanter for supportere i Mönchengladbach og Liverpool lister til daglig leder Rick Parry, med over 4000 underskrifter, i håp om at en slik kamp kan arrangeres som et ledd i forberedelsene til neste sesong.


Bedre tider for ”sheriffen”
Det vil være drøyt å si at Salif Diao har vært en suksess i Liverpool siden han kom sommeren 2002.  Sammen med den andre profilerte kjøpene den sommeren, El-Hadji Diouf og Bruno Cheyrou, ble afrikaneren symbolet på at tidene snudde til det verre under manager Gérard Houllier.

Siden har ikke Liverpool greid å kvitte seg med en spiller som mottar høy lønn og samtidig ikke presterer.  Det har isteden blitt flere låneopphold, og det siste er at ”Sheriffen” skrev avtale med Stoke om å spille for dem i The Championship i tre måneder.

Her har Diao fått plass på den sentrale midtbanen, og siden han flyttet til Britannia Stadium har Stoke vunnet fire av seks ligakamper.  Den siste kom i går kveld, da 1-0 mot Coventry gjorde at man klatret ytterligere på tabellen.  Salif spilte hele kampen.