Samlet utad

Liverpool og Manchester United har gått sammen om tiltak for å prøve å hindre uheldige episoder under engelsk fotballs største hatoppgjør. Alan Smith takker Liverpool FC.

Forebyggende tiltak
Etter en rekke episoder på og utenfor Anfield og Old Trafford de siste årene, under kamper mellom Liverpool og Manchester United, har klubbene gått sammen om en rekke forebyggende tiltak.  De håper dette vil hjelpe til å hindre trusselen fra politiet om å nekte bortesupportere på disse kampene.

De daglige lederne Rick Parry og David Gill har blitt enige om tiltak som dette:

+ Liverpoolfansen blir holdt igjen etter kampslutt, helt til det lokale politiet har fått hjemmefansen vekk fra stadion.

+ 18 vakter fra LFC vil arbeide sammen med lokale vaktmannskaper både i og utenfor stadion.

+ Det vil bli hengt opp flagg som vitner om suksessen til Liverpool, bl.a. det å vinne den gjeveste E-Cupen fem ganger, i borteseksjonen.

+ Helrøde legender som Roger Hunt, Ian Callaghan og Tommy Smith vil være med i en honnør til Bobby Charlton, 50 år etter at Charlton gjorde sin debut for Man Utd.

+ Handikappede fans fra begge lag vil ha en straffespark-konkurranse i pausen.

+ Vimpler signert av fans fra begge sider vil bli overlevert før avspark.


Honnør fra Smith
Alan Smith pådro seg et stygt beinbrudd da lagene møttes sist i februar, på Anfield.  Mye ble skrevet om at folk utenfor Anfield sparket til ambulansen da denne forlot stadion, men hovedpersonen selv viser ingen bitterhet og takker personal i klubben for den hurtige assistansen som har gjort at han nå er helt frisk igjen.

- Søndag vil være første gangen for jeg vil ha mulighet til å takke personlig folk i Liverpool som ordnet opp for meg så hurtig som det var mulig.  Du kan ikke sette en pris på hvor langt enkelte vil strekke seg for å hjelpe, noe som alle ikke kan se.

- Det er rivalisering, men det er en god rivalisering.  Folk liker å ha rivaler og det er derfor fotball er så stort.  Det gjør at folk lar seg rive med i en slik grad.

- Dersom folk i Liverpool ikke hadde reagert så hurtig som de gjorde kunne ting ha blitt mye verre.  Jeg setter veldig stor pris på dette og vi vil bli fint å kunne få sagt et ordentlig takk.

- John Arne Riise tok kontakt med meg (han som uforskyldt brakk beinet til Smith), og det samme gjaldt de fleste andre spillerne fra Liverpool, slik som spillere i andre klubber gjorde det.  Det er noen jeg ikke husker siden jeg var såpass groggy, men alle var fantastiske.