Samme midtbane mot Newcastle?

Rafael Benitez gir intet hint om at Steven Gerrard flyttes inn i midten igjen, og bekrefter at Xabi Alonso og Momo Sissoko er et godt partnerskap og Jermaine Pennant gir offensiv kraft.

Det er blitt stilt spørsmål ved at Rafa Benitez benyttet Steven Gerrard på venstrekanten mot Chelsea.  Klubbens kaptein, og ansett som den beste spilleren, virket til tider utilpass ute på kanten i forhold til da han kom inn i sin foretrukkede posisjon sentralt.  På pressekonferansen før kveldens kamp mot Newcastle avviser imidlertid Liverpools manager at det er en posisjon som ikke Gerrard kan fungere i.  Rafa understreker tvert om at det gir en god balanse ved å benytte Stevie G der, og ha Alonso og Sissoko sentralt og Pennant som høyreving.

- Hvor mange år har Steven spilt for Liverpool?  Åtte, ni?  Hvilken sesong har vært hans beste?  Siste sesong – da han scoret 23 mål fra høyrekanten, resonnerer Benitez på spørsmål om at Gerrard ikke får spille der han trives best.

- Hvem er den beste angriperen i verden?  Ronaldinho.  Han kan spille bak en ensom spiss eller spille bak to angripere, men hvor spiller han?  På venstresiden.

- Han har frihet til å gå innover og Steven hadde det forrige sesong, så du må utnytte spillerens potensial.

- Steven er kaptein, en veldig god spiller og han har kvalitet og talent til å spille i alle posisjoner og spille bra.  Hvis du sier at han ikke er en ving, vil jeg være enig med deg, men han spiller ikke som en ving.

- Nøkkelen er å gi spilleren en rolle.  Hvis jeg sa til ham at han skulle gå ned til dødlinja og slå innlegg med venstrefoten ville det vært en stor feil.  Jeg sier at han skal løpe innover mot mål, og på søndag hadde han tre gode sjanser fra venstrekanten.  Jeg vet at folk vil prate mye om det at Steven Gerrard spiller ute til venstre, men jeg vet at han vil skape mange sjanser.

- Forrige sesong hadde vi Momo og Xabi i midten, Gerrard ute til høyre og med enten Riise, Kewell eller Luis Garcia på venstre.  Nå har vi Pennant, som er en veldig teknisk og offensiv spiller, og vi har nok offensiv kraft.

- Hvis folk sier at vi ikke angriper vil jeg være enig angående Xabi og Momo, men vi skaper mange sjanser og med dem har kontroll på midtbanen og de har et godt partnerskap.  Vi har Pennant som er den type ving vi var på utkikk etter, og vi har to sentrale midtbanespillere som utfyller hverandre godt, slik at balansen er god.

- Hvor skal du da plassere Steven?  Til venstre eller i midten bak en spiss.

- En kan se på England, de har spilt tre kamper under Steve McClaren og hvor spiller Gerrard?  På høyresiden.  Hvorfor?  Fordi han må finne en balanse og når Steven får frihet ute på høyrekanten har de den balansen.  Og laget vinner kamper.

- Noen ganger må du si at dette er din posisjon, spill der og du kan være like god som du er i midten.