Seier med historisk sus

Etter Liverpools bemerkelsesverdige seier på St. Andrews har statistikerne jobbet overtid med å grave i historiebøkene. Dudek har bursdag. Whitworth døde.

Det viser seg at Rafael Benitez sitt mannskap, med sju scoringer på St.Andrews uten at Birmingham klarte å kvittere, satte to klubbrekorder.

Rekord 1: Dette er første gangen Liverpool har gjort fem mål eller mer i to FA-cupkamper i samme sesong (5 mot Luton i 3.runde og 7 mot Birmingham i kvartfinalen).

Rekord 2: Dette var Liverpools største borteseier i FA-cupen noen sinne. Den forrige rekorden lød på 6-2, mot Yeovil & Petters United i 1935.

Det er også verdt å merke seg at dette var den nest største borteseieren i klubbens historie, uansett turnering. Den største kom mot Stoke i ligacupen i november 2000, da Liverpool vant 8-0. Sami Hyypiä scoret for øvrig også i den kampen.

I tillegg var dette bare andre gang at de røde har gjort seks eller flere mål i en bortekamp i FA-cupen. Dette er også den største seieren noe lag som har nådd til kvartfinalen eller lengre i FA-cupen har klart siden Everton slo Southport 9-1 i 1930/31-sesongen, og den største tilsvarende borteseieren siden Blackburn slo Bootle med 7-0 i 1889/90.

Vi tar også med at dette var 30.gang denne sesongen at Liverpool holdt nullen. Bare i sju andre sesonger har Liverpool passert 30 ”clean sheets”, og vi må 22 år tilbake i tid for å finne sist det skjedde.

Jerzy fyller år
Helten fra Istanbul, Jerzy Dudek, fyller 33 år i dag. Han står så langt bokført med 178 kamper for Liverpool, og har i tillegg til Champions League-medaljen også fått med seg en seier i ligacupen (2003) i løpet av tiden på Anfield.

Whitworth er død
Geoff Whitworth, som fikk 9 ligakamper for Liverpool i 1951/52, er død 78 år gammel. Et stygt beinbrudd i den påfølgende sesongen, førte til at han måtte legge opp, 25 år gammel. Whitworth skal senere ha drevet en pub i Derby. Begravelsen er i dag.