Seier skal sikre transferkabal

Rafael Benitez legger ikke skjul på at kveldens kamp mot Maccabi ikke minst er viktig for økonomien og transferplaner. Rutinert lag mot Maccabi. Liverpool by også i skuddet.

Kvalitetspiller(e) søkes
Manager Benitez sier foran kvalifiseringen mot Maccabi Haifa, at ved siden av målet om å vinne Champions League vil en seier mot israelerne også sørge for at man vil komme nærmere en avslutning på den transferkabalen som man har lagt opp til.  Liverpool har lenge blitt linket til Dirk Kuyt i Feyenoord, og dersom man leser mellom linjene kan et godt resultat i kveld bidra til et forbedret bud fra Anfield på angriperen.

- Min fremste prioritet er å vinne turneringen for andre gang, og vi er nødt til å vinne for å kunne gjøre det, sier Rafa foran hjemmekampen mot Maccabi. 

– Pengene det bringer inn er viktige og styret vet at det vil hjelpe oss til å hente inn nye spillere, legger imidlertid Benitez til.

- Laget er nesten komplett.  Styret vet hvor viktig denne sesongen er for oss og de vil prøve å gjøre det de kan for om mulig å forbedre laget.  Vi har noen unge spillere og vi har en stamme i laget for de neste årene, men vi behøver noen kvalitetspillere til.

Et avansement til gruppespillet i Champions League vil garantere Liverpool £10-12M i inntekter.


Nykommere benkes
Det er ventet at Rafael Benitez vil stole på spillerne som tidligere har sørget for at han har kunnet sette trofeer i premieskapet på Anfield, da sesongen 2006/07 starter for alvor mot Maccabi kl 21.05 i kveld.

Av de fem nye spillerne som er hentet inn i sommer vil trolig bare Craig Bellamy åpne mot israelerne.  Etter en pre-season hvor de røde har sluppet inn alarmerende mange mål vil manageren stole på at fjorårets faste femmer bakerst vil tette lukene.  Det vil være første gang i sommer hvor Reina, Finnan, Hyypiä, Carragher og Riise spiller sammen.

På midtbanen er Steven Gerrard selvskreven og Momo Sissoko har også vist glimt at den gode formen han avsluttet sist sesong med.  Xabi Alonso har spilt mindre etter VM og litt skadetrøbbel, men sannsynligvis vil Rafa velge å bruke alle disse tre og la Jermaine Pennant starte kampen på benken.  På venstrekanten er Harry Kewell og Fabio Aurelio uaktuelle, mens Mark Gonzalez har slitt både med å markere seg og har samtidig vært en av flere som har måttet hvile med skade.  Bolo Zenden har på sin side fått mye spilletid og virker å være i god fysisk form.  Det gjør at nederlenderen får nikket foran Gonzalez.  Lengst fremme er Robbie Fowler ute med knetrøbbel, og da går det mot Peter Crouch og Craig Bellamy.

Forventet startoppstilling:  Reina; Finnan, Carragher, Hyypiä, Riise; Gerrard, Sissoko, Alonso, Zenden; Bellamy, Crouch.


Byen vokser også
Liverpool Football Club kjemper for å ta igjen det forspranget som russiske rubler har gitt Chelsea ute på fotballbanen.  Direktør Geir Tønnesen hos Radisson SAS sier til VG at byen Liverpool også vokser som aldri før.  De som skal på tur til Merseyside kan glede seg over en stadig mer moderne by på Englands nordvestre kyst.