Semifinalen bekreftet TV-kamp

Storkampen mot Chelsea sendes direkte på TV3. Streaming på klubbenes agenda når den neste TV-avtalen forhandles frem. United med rekordstor sponsoravtale.

Det kom ikke som en stor overraskelse. Men TV3 har i hvert fall bekreftet at semifinalen mot Chelsea i FA-Cupen er satt opp på sendeplanen og vil bli sendt direkte lørdag 22. april. Dersom Liverpool går til finalen vil man også kunne se hvem vi møter i finalen dagen etter. Da sender vi oppgjøret mellom West Ham og vinneren at Middlesbrough og Charlton.

Etter det vi erfarer kan live streaming være på full vei inn i mer organiserte former. UEFA.com begynner trolig å sende kamper via nettet fra Champions League allerede fra høsten, men klubbene på øyriket vil få tildelt en tilsvarende mulighet når den neste TV-avtalen blir spikret. Hittil har Liverpool ikke hatt mulighet til å sende direktesendt Premier League fotball via nettet. Rettighetene til såkalt streaming vil bli inkludert i den neste avtalen og vil trolig bety at de kampene som TV-selskapene ikke sender kan bli lettere tilgjengelig på nettet. Frem til nå har rettighetene til all fotball i toppserien vært eksklusive for Sky Sports. Avtalen vi nå er inne i vil trolig bli den siste av det slaget. EU har alt fått gjennomslag for at minst en av pakkene med direktesendt fotball fra PL må kjøpes av en annen part.

United med rekordavtale
Manchester United signerte i dag historiens mest lukrative sponsoravtale i engelsk fotball da amerikanske AIG sa seg villig til å betale £56.5M for profilering de neste fire årene. Dette betyr rundt £14M per sesong på kontoen til Old Trafford-laget. Det skjer mye på dette området hos de største klubbene nå. Chelsea skal til sommeren gå fra Emirates til Samsung. En avtale som gir dem rundt £10M per sesong. Frem til nå har de hatt cirka £4M i året. Arsenal er inne i sin siste sesong med O2 – en avtale verdt omkring £3M i sesongen. Nå skal The Gunners spille i drakter med Emirates på brystet. Det vil gi rundt £6.9M i kassa hvert år de neste åtte sesongene. Liverpools avtale med Carlsberg gjelder for ett år til og innbringer rundt £5M – litt avhengig av bonuser. Newcastle ligger på samme nivå, men har fortsatt igjen fire år av sin avtale. Liverpool bør realistisk sett (nesten) fordoble den neste avtale de signerer.