Sissoko skadet og ute i 2-3 uker

Rafa Benitez bekrefter skadeavbrekk for Momo Sissoko. Resultatet som gav £12M i klubbkassa. Trekning for gruppespillet torsdag klokken 18.00

Det medisinske temaet på Anfield jobber overtid etter skader på Jamie Carragher, John Arne Riise, Stephen Warnock (ankel) og Momo Sissoko (kne) på de to siste kampene. På bare tre dager har Rafa fått en start på sesongen med bitter bismak. Med så mange skader på kort tid, setter det preg på hverdagen og laguttaket mot West Ham.

Heldigvis kan ingen av skadene karakteriseres som alvorlige. Både Carra, Riise og Sissoko kan være tilbake til hardkjøret i september starter med tøffe bortekamper mot Everton og Chelsea. Alle de tre spillerne er ”fast inventar” og må erstattes av folk med langt mindre rutine og erfaring på laget. Spesielt gjelder dette midtforsvaret og venstrebacken.

Det gjenstår fortsatt sikre tilbakemeldinger vedrørende skaden på Sissoko. Rafa sa 2-3 uker etter kampen, men ytterligere undersøkelser gjenstår.

Fornøyd med avansement
Rafa var selvsagt meget fornøyd med å ha gått videre til gruppespillet. Kveldens resultat løftet mange kilo fra skuldrene på både manager, styret og alle røde som følger laget fra sidelinja. Avansementet garanterer Liverpool F.C. rundt £12M i inntekter, samt muligheten til å spille mot de beste i Europa.

- Det var en vanskelig kamp, men samtidig en god følelse å være kvalifisert. Jeg er veldig fornøyd, sa Rafa etter kampslutt.

Han la til:
- Vi startet pre-season uten en del spillere (VM-spillere, red anmerk), og resultatene fra treningskampene var ikke gode. Det var derfor deilig å komme helskinnet igjennom et slikt oppgjør. Jeg tror at vi straks etter de forestående landskampene er ferdige vil vi få se et helt annet lag.

- I første omgang kom vi til mange klare målsjanser. Keeperen spilte imidlertid fantastisk og holdt dem inne i kampen. Han var kampens beste etter min mening. Vi hadde noen defensive problemer mot slutten, men det er normalt når et lag jager et mål til. I slike situasjoner må vi forsøke å score for å drepe kampen.

Trekning torsdag
Vi minner om at trekningen for gruppespillet skjer i Monaco torsdag klokken 18.00 – ikke fredag slik enkelte nettstedet melder. Trekningen overføres dirkete på SportN, ViaSat Sport 2, Eurosport 2, ViaSat Sport 1 Sverige og ViaSat Sport 1 Dannark.

Crouch scorer 1-0-målet og er med å sikre avansement til gruppespillet i Champions League.