Siste sjekk på Gerrard og Bellamy

Før morgendagens kamp mot Blackburn må Steven og Craig Bellamy gjennomgå en siste sjekk. Spisskader hos våre neste motstandere.

Som vi skrev i går har Steven Gerrard og Craig Bellamy slitt med skade i foten etter Watford og de to må gjennomgå en siste test foran morgendagens Boxing-Day kamp mot Blackburn på Ewood Park. Det er forventet at de kan spille. Spørsmålet er imidlertid om Rafa velger å hvile en av dem med tanke på resten av juleprogrammet? Manageren har flere alternativer på topp enn på sentral midtbane – selv vi kommer til å savne farten til Bellamy dersom han blir satt på benken. Waliseren selv er nok innstilt på å få vist seg frem ovenfor sin gamle klubb.

De røde har god statistikk på Ewood. Et mål fra Robbie Fowler sikret seier forrige sesong. De har faktisk ikke tapt borte eller hjemme mot Blackburn siden november 1996.

Blackburn har hatt nesten motsatt formutvikling enn sin motstander denne sesongen. Liverpool har vunnet de fire siste i ligaen og er ubeseiret på de syv siste. Rovers har tapt syv av de ti siste og ligger på en utsatt 4. siste plass på tabellen - bare ett poeng over de tre nederste. De har bare vunnet 5 av 18 ligakamper hittil i 2006/2007. Lørdag tapte de 6-2 mot Arsenal på Emirates. Toppscorer Benni McCarthy er tilbake fra suspensjon – men tomålscorer fra forrige kamp, Shabani Nonda, er tvilsom på grunn av en hofteskade. Zurab Khizanishvili kan også være tilbake i troppen.

Spisskader hos Tottenham og Bolton
Våre neste motstandere i jul og nyttårsprogrammet kan måtte klare seg uten to av sine beste angrepsspillere. Hjemmesterke Tottenham fikk Jermain Defoe skadet i oppvarmningen mot Newcastle lørdag. Spissen er også tvilsom til morgendagens kamp mot Aston Villa. Robbie Keane er i tillegg ute med kneskade. Aaron Lennon var ikke med til Newcastle, men kan rekke å bli friskmeldt til Liverpool. Tottenham har foreløpig vunnet syv av sine ni hjemmekamper.
Første nyttårsdag er det kamp på Anfield mot Bolton med to tidligere spillere i angrepsrekken. Nicolas Anelka har begynt å finne scoringsformen igjen. El-Hadji Diouf spiller normalt også fast på topp – men måtte ut med en hamstring i siste ligakamp og er tvilsom. Kevin Davies er tilbake fra suspensjon og spillerklar fra og med Boxing Day. 

Gary McAllister er i dag 42 år gammel. Vi gratulerer!