Skadet Kewell spiller likevel?

Selv om Harry Kewell sliter med smerter i lysken og ikke har trent de fire siste dagene, antyder Guus Hiddink at han likevel vil benytte seg av flankespillerens tjenester mot Italia.

Australias landslagssjef Guus Hiddink antyder at han vil strekke seg langt for å involvere Harry Kewell i ettermiddagens 1/8-finale mot Italia i Kaiserslautern, selv om Liverpool-spilleren er halvskadet. Hiddink mener at Kewell er så viktig for hans mannskap at han vurderer å bruke flankespilleren selv om han ikke har trent siden den forrige kampen mot Kroatia.

Kewell ble som kjent den store helten da han med sin scoring i den kampen sørget for avansement på bekostning av kroatene. Men etter den tid har han igjen slitt med lyskeskaden han pådro seg i FA-cupfinalen mot West Ham. Derfor vil Liverpool-spilleren mest sannsynlig starte på benken mot italienerne. Først må han imidlertid gjennom en såkalt fitness test for å bevise at han i det heletatt er i stand til å spille.

Hiddink ser imidlertid ut til å ha stor tro på at hans stjerne vil bli spilleklar, selv om Kewell ikke har trent skikkelig på fire dager.

- Kewell er kanskje ikke i toppform og helt skadefri, men han kan fortsatt utgjøre en forskjell. Kroatia-kampen var hans beste i mesterskapet så langt. Han kan spille i flere posisjoner, og er viktig selv om han fysisk sett ikke er 100%, uttaler treneren til VM-journalistene.

- Harry fikk trent lite i forkant av mesterskapet, så de fysiske forberedelsene har ikke vært optimale. Han sliter med lyskeskaden, og trenger således tid til å restitusjon foran hver kamp. Situasjonen nå er egentlig ikke annerledes enn før Kroatia-kampen, legger han til.

Hiddink mener ellers at Italia er soleklare favoritter i ettermiddagens kamp.

- Deres tropp består av spillere fra en av de beste ligaene i verden, og det blir vår hardeste kamp i VM til nå. Italia besitter stor rutine, og har en rekke klassespillere. Det blir veldig tøft for oss, men vi vil prøve å holde dem fra livet så lenge vi kan. Jeg er stolt over mitt lag. De kjemper for hver ball, og er også bedre teknisk enn det de får kredit for. Vi har en gjeng flotte spillere, og alle ønsker at dette eventyret skal fortsette.

Duo siktet
En mann og en kvinne har blitt siktet for innbruddet i Jerzy Dudeks hjem på Wirral. Det skal dreie seg om 26 år gamle Martin Roche og 23 år gamle Melanie Mackerth, hjemmehørende i Brainerd Street i bydelen Old Swan i Liverpool. Duoen er tiltalt for innbrudd og heleri, og må møte i retten i Birkenhead kommende fredag.

Dudeks fotballsamling, inkludert hans Champions League trøye og vinnermedaljen fra Istanbul, ble stjålet mens keeperen ferierte hjemme i Polen. Det ble også hans Porsche og en rekke andre gjenstander. Alt tjuvegodset har blitt funnet av politiet.