Slik skal rivalen beseires

God uttelling og tett forsvar skal gi seier. Benítez beundrer Ferguson. Giggs misunnelig på Liverpool. Crouch «uttatt» til VM. Cupfinale på Anfield.

Liverpool har kun ett tap på de siste 18 kampene før møtet med Manchester United. Likevel tar ikke Rafael Benítez noe for gitt denne helgen.
- I slike kamper vet man aldri hva som vil skje. Dette er akkurat som kampene mellom Barcelona og Real Madrid. Det spiller ingen rolle hvem som gjør det bra – resultatet kan bli hva som helst. Jeg ser ikke på dette som et oppgjør mellom et lag i form og et som ikke gjør det så bra. Det er tullprat. Manchester United er et veldig godt lag med fabelaktige spillere og en stor manager.

- Det vil bli vanskelig for oss der. Old Trafford er et vanskelig sted å spille grunnet kvaliteten og erfaringen United-spillerne har. Vi må gjøre en god jobb og vise dem den respekten de fortjener.

- United har mange dyktige spillere og vi må se opp for dem alle. Jeg ville like å se en åpen kamp med angrepsfotball, men fordi det er så liten forskjell mellom lagene nå, må vi forvente at begge lagene er forsiktige og at kampen blir jevn.

Benítez tror også at Manchester United ønsker å slå tilbake etter 1-3-tapet mot Manchester City forrige helg.
- Det vil bli vanskelig, fordi de tapte for erkerivalen forrige uke, har de et enda større ønske om å gjøre sitt beste mot oss nå.

Rafael Benítez vet nøyaktig hvordan de ”røde djevlene” skal beseires.
- For å slå United må vi ha kontroll på Rooney og van Nistelrooy, og vi har tro på at vi kan holde dem i sjakk ved å markere dem godt.

- Vi må få dem til å føle seg ukomfortable, slik at de ikke får til sitt normale spill mot oss. Jeg har tro på at Liverpools defensive system kan nøytralisere disse to gode spissene, slik vi ville ha gjort mot hver eneste angriper og slik vi har gjort hele sesongen.

- Forrige sesong tapte vi 1-2 på Old Trafford etter to dødballer. Vi er bedre i forsvar nå og har sluppet inn færre mål denne sesongen.

- Det er alltid vanskelig å kontrollere United på deres egen bane, men hovedsaken er å holde tett, score på sjansene og gå for seier. Tre poeng på Old Trafford vil bli veldig vanskelig, men vi skal forsøke. 

Benítez beundrer Ferguson
Alex Ferguson er nå inne i sin 20.sesong i sjefsstolen på Old Trafford. Rafael Benítez ønsker å sitte like lenge på Anfield.
- Jeg er en stor beundrer av Alex Ferguson, forteller Benítez.

- Han har gjort en fantastisk jobb i United i mange år. Men ja, jeg kunne også like å være 20 år i samme klubb, akkurat som han. Hvis jeg kunne få det til i Liverpool, vil det bety at jeg har vunnet mange trofeer.

- Jeg er også klar over kritikken Sir Alex har fått i nylig, og jeg har sympati for ham. Folk har svært dårlig hukommelse.

Giggs misunnelig på Liverpool
Manchester Uniteds erfarne kantspiller Ryan Giggs berømmer Liverpool for deres gode lagånd
- De er i samme posisjon som oss hvor de kan forandre på laget. De kan hvile spillere nå og da, og enda være sikre på at troppen er sterk nok til at de spillerne som kommer inn kan gjør en god jobb. Deres beste spiller er uten tvil Steven Gerrard. Han er kaptein, lagets hjerte og han scorer mål. Men det viktigste er at de spiller som et lag.

Til Liverpool-supporternes store glede så har veteranen fremdeles problemer med å innse at Merseyside-laget er regjerende europeiske mestere.
- Det gjør vondt å se slikt. Det er ikke hyggelig for United-spillere og supportere når Liverpool vinner trofeer. Jeg liker ikke å gi dem kreditt, men det må man etter å komme tilbake fra 0-3 mot AC Milan. Det var litt av en prestasjon.

Crouch ”uttatt” til VM
Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson har avslørt hvilken spiller han definitivt ønsker å ha med til VM i Tyskland. Ikke er det Beckham, Owen eller Steven Gerrard, men Peter Crouch.
- Jeg ønsker definitivt Peter Crouch i troppen, uttaler landslagssjefen.

Cupfinale på Anfield
Liverpool FC har nok engang fått æren av å arrangere finalen i FA Sunday Cup. Kampen er terminfestet til søndag 30.april kl. 16.00.
- Anfield har arrangert mange prestisjefulle kamper gjennom årene og vi er henrykte over å få muligheten til å arrangere nasjonens fremste turnering for Sunday League Football for fjerde sesong på rad. Jeg er sikker på at begge finalistene sette pris på muligheten til å spille den verdensberømte hjemmearenaen til Liverpool FC. Vi ser frem til å ønske dem velkommen her, sier Rick Parry. Forrige sesong vant Gossoms End 3-2 mot Albion Sports i finalen.