Sliten Alonso tvilsom til United

Rafael Benitez roser spillerne som ga alt mot Arsenal, men lørdag kan bli for tidlig for Xabi Alonso. Manageren mener at sølv vil være en fantastisk prestasjon.

Xabi Alonso ble byttet ut etter 72 minutter mot Arsenal, og fikk umiddelbart en ispose på det ene låret.  Ifølge Rafael Benitez er det imidlertid mer at midtbanespilleren er sliten enn skade som kan holde ham utenfor prestisjemøtet mot Manchester United i FA-Cupen til lørdag.

- Det er ingen alvorlig skade, sier Rafa.  – Vi får bedre oversikt over det i dag, men Xabi er en av de spillerne som er slitne for øyeblikket.  Vi må vente å se for å kunne avgjøre om han blir spilleklar til lørdag.

- Vi har noen veldig slitne spillere nå, men de ga alt mot Arsenal og fikk til slutt de tre poengene de fortjente.

Seieren mot The Gunners betyr at Liverpool er ti poeng foran rivalen med 12 kamper igjen å spille.  Rafael Benitez avviser imidlertid at Arsenal er hektet av i kampen om plassene bak Chelsea.

- Hvis vi kan bli nummer to vil det være fantastisk og hvis ikke det er tilfelle vil vi stå på helt til slutt for å se hvor vi kan ende.

- Det er for tidlig å avskrive Arsenal.  Det er mange kamper igjen å spille og mange poeng som skal deles ut.  Vi vet at Bolton har to kamper til gode på oss og vi vet at West Ham, Tottenham og Arsenal også er nærme.  Det er fortsatt mye som må gjøres før sesongen er over, men jeg er storfornøyd med mine spillere og den innsatsen de legger for dagen.

Som kjent besluttet UEFA etter farsen sist sommer, hvor Liverpool måtte være med fra 1.kvalifiseringsrunde etter å ha vunnet i Istanbul, at mesteren nå automatisk vil være kvalifisert for Champions League.  Skulle for eksempel Arsenal vinne CL og bli nr.5 i Premier League er det bare de tre første i den engelske ligaen som kvalifiserer til neste sesongs Champions League.