Smicer sint på Benítez

Smicer skuffet over at han ikke fikk tatt avskjed med Anfield-publikummet. Liverpool med dårlig statistikk i Frankrike. Tom Henning Øvrebø dømmer.

Vladimir Smicer har ikke spilt en eneste fotballkamp på åtte måneder grunnet en kneskade. Nå håper han å komme på banen i sin første e-cupkamp for Bordeaux mot sin tidligere klubb. Den offensive midtbanespilleren spilte 23 Champions League-kamper for Liverpool og scoret blant annet Liverpools andre mål da AC Milans 3-0-ledelse ble snudd til Champions League-triumf i 2005. Smicer erstattet en skadet Harry Kewell i det 23.minutt, og tsjekkeren nettet også i den påfølgende straffesparkkonkurransen. Finale-kampen i Istanbul ble Smicers siste i den røde trøya. Han uttaler til ”uefa.com magazine” at han hadde fortjent en langt bedre avskjed med Anfield-publikummet enn han fikk.
- I min siste hjemmekamp mot Aston Villa, uten noe på spill, tok likevel ikke Rafael Benítez meg med i troppen på 16 spillere. Jeg var rasende. Etter seks år i klubben fikk jeg ikke mulighet til å hylle fansen. Champions League-finalen gjensto, men det var ikke det samme. Det var ikke på Anfield. Selv om jeg ikke var den best likte spilleren, var det viktig for meg å spille, selv bare fem minutter.
Vladimir Smicer ser ut til å trives svært godt i nye omgivelser i Frankrike.
- Jeg har funnet hva jeg har lett etter her. Spilletid, en liga jeg kjenner godt, en veldrevet klubb, livskvalitet, Champions League etc.

Foran Bordeaux v Liverpool
* Liverpool har kun tapt én av de siste 12 bortekampene i Europa.
* Liverpool har tapt seks av syv bortekamper mot franske klubber. Eneste seieren kom mot Auxerre i UEFA-cupens 4.runde i februar 2003. De røde tapte 0-1 mot Monaco sist de besøkte Frankrike, i november 2004. Det forhindret likevel ikke merseysiderne fra å gå videre fra gruppespillet, og samme sesong hentet man til slutt hjem den gjeveste e-cupen for femte gang.
* Bordeaux har ikke vunnet en eneste av de ti siste kampene i Champions League, og de har heller ikke maktet å score i syv av disse.
* Bordeaux har aldri beseiret en engelsk klubb. Tre av fire kamper har endt med tap, 0-1 sammenlagt mot Aston Villa i UEFA-cupen i 1997/98 og to tap mot Manchester United i Champions League 1999/00.

Øvrebø dømmer
UEFA har oppnevnt en norsk dommerkvartet til onsdagens oppgjør på Stade Chaban-Delmas. Hoveddommer Tom Henning Øvrebø (Nordstrand IF) får med seg assistentdommerne Geir Åge Holen (Rælingen FK) og Dag Roger Nebben (Åsa IL). Per Ivar Staberg (Harstad IL) er 4.dommer.