Smith spår europeisk superliga

Legenden Tommy Smith tror Liverpool vil spille i en europeisk superliga innen fem år. King Kenny håper på Lille i fredagens trekning. Toshack tror Bellamy vil slå til i Liverpool.

Liverpool-legenden Tommy Smith skriver i sin faste spalte i Liverpool Echo i dag, at en europeisk superliga nå synes uunngåelig. Dette i lys av at Liverpool kan stå foran en enorm kapitalinnsprøytning fra Dubai International Capital.

- Dersom DIC tar over Liverpool FC er jeg sikker på at klubben vil få tilført mye kapital, som i tillegg til å finansiere ny stadion også vil sørge for at Rafael Benitez får stablet et lag i toppklassen på beina, sier den gamle forsvarskjempen.

- Jeg tror imidlertid at utviklingen i fotballen til slutt vil føre til at Liverpool blir en del av en europeisk superliga.

Dette tror Smith vil skje innen fem år. Han mener det snart ikke er til å unngå lenger at de største klubbene bryter ut og tar skjeen i egen hånd.

- Jeg er sikker på at lag som Liverpool, Chelsea, Manchester United og Arsenal snart vil slutte seg sammen med de største klubbene i Spania, Tyskland, Italia og noen andre for å danne en lukrativ europeisk superliga, sier han.

Smith tviler nemlig på at Liverpool vil fylle en ny stadion med 60 000 tilskuere når motstanderen heter Watford og Reading. I en europeisk superliga tror han imidlertid at motstanderne vil være så attraktive at dette sikrer fulle hus til alle kamper.

- Jeg tror dette vil medføre slutten på Champions League, slik vi kjenner turneringen i dag, og jeg tror også at Premier League bare vil bli en farmerliga for den europeiske ligaen. Jeg er sikker på at det vil komme forandringer snart, og det vil ikke være noe som er mer spennende enn å se Europas toppklubber møte hverandre hver uke.

King Kenny håper på Lille
Kenny Daglish sier til LFC Magazine at han håper Liverpool trekker franske Lille i 1/8-finalen av Champions League. Trekningen finner som kjent sted i Sveits førstkommende fredag.

King Kenny mener at den franske klubben er den klart svakeste av de gjenværende 16 klubbene i turneringen.

- Når jeg studerer lagene som står igjen, håper jeg Liverpool trekker Lille eller Celtic. Lille virker å være det svakeste laget av de som ble nummer to i sine grupper, og en tur til Frankrike igjen kan passe Liverpool bra, konkluderer Liverpool-legenden.

- Celtic har en imponerende hjemmestatistikk i Champions Leauge, men bortestatistikken deres er elendig. Roma virket heller ikke så veldig sterke i helgen, da de tapte byderbyet mot Lazio hele 3-0. Men italienerne spilte bra i gruppespillet.

Dalglish håper ellers at Liverpool unngår å møte spanske lag.

- Alle vil vel håpe at de unngår å møte Barcelona og Real Madrid, men ingen av dem er uslåelige. Men lag som tar sikte på å henge med i turneringen lengst mulig, vil uansett ønske seg en svak motstander.

Toshack tror Liverpool vil beholde Bellamy
Tidligere i høst gikk det rykter om at Liverpool kom til å selge Craig Bellamy igjen allerede i transfervinduet i januar. West Ham var mellom klubbene som ble linket til Liverpool-spissen. Det var også aviser som hevdet at waliseren kom til å inngå i en byttehandel med Tottenhams Jermain Defoe. Dette tror den walisiske landslagssjefen, John Toshack, fint lite på.

- Det vil være veldig uvanlig om noe slikt skulle skje så fort. Jeg vil bli veldig overrasket om Bellamy forsvinner fra Liverpool i januar, uttaler Toshack til BBC Sport.

Bellamy har gjort fem mål for Liverpool etter £6M-overgangen fra Blackburn i sommer. Waliseren har vist en klar formstigning de siste kampene, og begynner nå tilsynelatende å finne fotfeste på Merseyside.

- Jeg aner ikke om dette skyldes at han ble frikjent i retten nylig. Det kan ha virket inn på den første kampen han spilte etter det, mot Wigan, men han har også spilt bra i sine tre siste kamper for Wales. Jeg utnevnte han til kaptein mot Slovakia, og mot dem, Kypros og Liechtenstein spilte han strålende. Og alle disse kampene ble spilt før rettsaken.

- Det tar tid å finne seg til rette i en klubb som Liverpool. Anfield er ikke som andre steder, og de har flere spillere der nå som bruker litt tid på å finne seg til rette. Karer som Jermaine Pennant, Dirk Kuyt og Mark Gonzalez, i tillegg til Bellamy. Det er opplagt at slikt tar litt tid, men mot Wigan nylig viste Craig sitt sanne jeg og spilte på samme måte som han har gjort for Wales i de tre siste landskampene. Jeg er ikke i tvil om at Craig har det som skal til for å ha suksess i Liverpool.