Spania snudde kampen

Spania kom i kveld under mot Tunisia etter bare åtte minutter, men snudde senere kampen til 3-1. Dermed er de sikret avansement. Xabi Alonso og Luis Garcia involvert.

Spania var store favoritter foran møtet med Tunisia. Laget fra sør-vest Europa kom fra en sterk 4-0 seier mot Ukraina, mens Tunisia bare maktet 2-2 mot Saudi-Arabia. Derfor var det et aldri så lite sjokk da Mnari fikk sette inn 1-0 etter åtte minutter. Det ble deretter mye ballinnehav for Spania, men de slet med å komme til de store sjansene. I det 71. minutt fikk de imidlertid hull på byllen med et kjærkomment mål fra ringrev Raúl. Det på retur etter skudd fra Cesc Fabregas. Bare fem minutter senere løp Torres gjennom og nettet, før samme mann punkterte kampen på straffespark på overtid. Dermed er Spania videre i VM. De har også gode sjanser til å vinne gruppen, da de bare må ta poeng mot Saudi-Arabia for å sikre dét.

Xabi Alonso og Luis Garcia startet begge kampen. Begge to, og spesielt Luis Garcia, gjorde seg bemerket i kalaset mot Ukraina. I denne kampen slet de imidlertid med å gjøre like mye ut av det, og Luis Garcia ble sågar byttet ut til fordel for målscorer Raúl etter pause. Xabi Alonso spilte på sin side hele kampen, og gjorde en brukbar jobb som dyp ballfordeler i opphentingen. Det var likevel en frisk Fabregas som drev laget offensivt, og som sto for frispillingen av Torres til 2-1.