Spetalen trekker seg

Dagens Næringsliv skriver i dag at Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen har skrinlagt planene om kjøp av en kontrollerende aksjepost i Liverpool FC. Angivelig fordi duoen skal ha blitt skremt av regnskapstallene.

Det ble raskt klart for Spetalen og Stordalen at et kjøp av Liverpool-aksjer var uinteressant, skriver Dagens Næringsliv.

Næringslivsavisen refererer til en kilde som var involvert i prosessen, som hevder at Spetalen og Stordalen fikk noe tallmateriale som de ble rimelig skremt av.

Dagens Næringsliv hevder at regnskapstallene - både balanse og resultat - viste en klubb med store økonomiske utfordringer på tross av en sterk kontantstrøm. I tillegg er klubben trolig avhengig av en emisjon for å få tilført ny kapital.

I tillegg ønsket aksjonærene ikke å selge hele sin aksjepost.

- Problemet var at man ikke fikk full kontroll - de var ikke interessert i å selge alt ut, sier kilden til DN.

Mens Spetalen har vært interessert i å utvikle en lønnsom fotballklubb med tanke på en mulig børsnotering, har Stordalens interesser i første rekke dreid seg om mulighetene for å utvikle eiendomsdelen av et planlagt nytt stadion.

- Stordalen er lite interessert i fotballdelen, men han er interessert i ting han kunne tjene penger på. Og så liker han å bli profilert, har jeg hørt, sier kilden.