Stadionkostnadene oppe i £190M

Leder i NWDA, Steven Broomhead, avslører til Liverpool Daily Post at kostnadene for Liverpools nye stadion har økt igjen. Anlegget estimeres nå å ville koste £190M.

Liverpool FC sliter i følge Liverpool Daily Post med å finne pengene som skal til for å bygge nytt stadion. Daglig leder i Northwest Development Agency, Steven Broomhead, skal ha fortalt avisen at klubben fortsatt ikke har en finansieringsplan klar.

Mr. Broomhead var i et møte med Rick Parry i mai, og skal da ha blitt fortalt at klubben vil vite det fulle og hele bildet angående finansieringen i løpet av juni. Eksakt hva dette innebærer er uvisst.

Den samme Broomhead skal også ha avslørt at kostnadene for Liverpools nye storstue igjen har økt, og skal nå ligge på om lag £190M. Forrige gang man offentliggjorde noe beløp, ble dette antydet til £160M.

Liverpool FC har som kjent søkt NWDA om £11M i offentlig støtte til infrastrukturen rundt stadion. I tillegg har man også søkt om £9M i EU-midler fra Merseysides Objective 1-program.

Resten av pengene til å bygge stadion må klubben selv skaffe til veie gjennom den private sektoren. Klubben har som kjent lenge forhandlet med banker og potensielle private investorer i så måte.

NWDA-sjef Broomhead sier at de vurderer Liverpools planer fortløpende.

- Vi søker aktivt å investere i området Anfield og Breckfield, og da spesielt Stanley Park. Men dette avhenger av om stadionplanene blir gjennomført. Vi vet at Liverpool har byggetillatelsen i orden, men vi venter nå på at de skal stå frem med klare planer for finansieringen. De må bevise at de besitter ressursene som skal til for å fullføre planene. Det har de ikke kunnet bevise så langt, siteres han i Liverpool Daily Post.

- Jeg hadde en veldig positiv samtale med Rick Parry for en måned siden. Liverpool FC var på det tidspunkt helt tydelig i diskusjoner om sin fremtidige forretningsstruktur og askjeordninger, avslører Broomhead.

- De lovte at en avgjørelse ville foreligge i juni, og at denne ville gi et klart svar på om de kunne skaffe de nødvendige midlene til veie til å fullføre stadionplanene.