Sterke rykter om Lucas Neill

Blackburns australske høyreback Lucas Neill linkes med en overgang til Anfield før transferdeadline. Pennant vil på landslaget. Tidligere røde på flyttefot.

Ryktene har svirret en ukes tid på Merseyside om at Liverpool skal vise interesse for Blackburns hardtspillende høyreback Lucas Neill – mannen som brakk beinet til Jamie Carragher i en kamp i september 2003. Nå antyder australske medier det samme.

Avisen The Australian hevder sågar at Neill har blitt tilbudt 100 000 australske dollar i ukelønn om han velger en overgang til Anfield, men skriver samtidig at Tottenham også er inne i bildet. London-klubben skal tilby en enda høyere lønn - 125 000 australske dollar. Avisen i Neills hjemland hevder at høyrebacken likevel skal foretrekke de røde, fordi Liverpool var klubben han fulgte i barndommen. Dessuten innebærer en slik overgang en sjanse til å spille for samme klubb som landsmannen Harry Kewell.

Neill var en av Australias best spillere under VM i Tyskland, hvor han også var romkamerat med Kewell. Dersom 28-åringen virkelig skulle bli Liverpool-spiller, vil han bli den tredje australieren til å spille i den helrøde drakta, etter Craig Johnston og nettopp Kewell.

Neills kontrakt med Blackburn Rovers går ut om ett år, og The Australian hevder at dette er årsaken til at Ewood Park-klubben vil la spilleren gå til Liverpool før transfervinduet stenger.

The Australian bringer også sitater fra faren Ed, som tyder på at det er noe i ryktene om en overgang til Liverpool.

- Lucas har vært Liverpool-supporter siden barndommen. Hans helter var spillere som Kenny Dalglish og Graeme Souness, og dersom det blir noe av denne overgangen vil det være en drøm som går i oppfyllelse for han, siteres Neill senior.

- Men jeg tror avgjørelsen vil bli tatt kun på et sportslig grunnlag, ikke sentimentale grunner. Det handler om at Lucas vil spille et sted hvor han kan fortsette fremgangen. Det er fortsatt uklart om han blir Liverpool-spiller. Han har ikke sagt noe til oss de siste par dagene, legger han til.

Neill er kjent som en meget tøff og hardtspillende høyreback, og har samlet en rekke gule og røde kort i årenes løp. Han ble da også utvist for 10. gang i karrieren under Blackburns seriepremiere mot Portsmouth i helgen, og spilte derfor ikke i gårsdagens kamp mot Everton.

Skulle en eventuell overgang til Liverpool bli en realitet for Neill, vil han først og fremst bli en konkurrent til Steve Finnan om høyrebackplassen. Det er da ventet at Jan Kromkamp vil sette kursen hjem til Nederland.

Pennant sikter mot landslaget
Etter å ha nådd sitt mål om spill i Champions League, sikter nå Liverpools nyervervelse Jermaine Pennant mot nye høyder. Nå ønsker han seg A-landskamper for England. 23-åringen har landskamper for aldersbestemte lag, men vil nå leke med de store. Selv mener spilleren at Champions League er en scene der han kan gjøre seg bemerket overfor England-manager Steve McClaren.

- Dette kan bare øke mine sjanser til å spille for England, uttaler Pennant til The Telegraph etter avansementet til gruppespillet i Champions League.

- Klarer jeg å bevise at jeg duger i Champions League og spiller bra, vil England-manageren legge merke til det. Jo mer spilletid jeg får i denne turneringen, jo bedre er det for meg, legger han til.

- Det er liksom bare landslagsspill som gjenstår for meg nå, og dersom det skulle bli en realitet vil det representere en flott vending i karrieren for meg. Med Beckham ute av laget, er det en plass ledig der. Men England har allerede to andre gode kandidater til den rollen i form av Shaun Wright-Phillips og Aaron Lennon. Steven Gerrard har jo også bevist at han kan spille der. Det blir ikke lett å komme i betraktning, men jeg kan gi landslaget noe de andre ikke kan, sier Pennant og avslører at det ikke er noe i veien med selvtilliten.

Tidligere røde på flyttetfot
Liverpools tidligere midtbanereserve Alou Diarra er gjenforent med Gerard Houllier, etter en overgang fra Lens til Lyon. 25-åringen har skrevet under på en fireårskontrakt med de franske seriemestrene.

Paul Ince har forlatt Wolverhampton, og har den siste tiden trent med Swindon. Det er ventet at Swindon-manager Dennis Wise vil tilby den tidligere Liverpool-kapteinen en rolle som spillende trener.