Stille før transferbris?

Fem dager før overgangsvinduet lukkes er det lite action på den røde delen av Merseyside, men Rafael Benitez vurderer trolig å hente inn minst en offensiv spiller til.

På en dag hvor det er stille vann på ryktebørsen angående flere mulige nyervervelser en snau uke før deadline på transfermarkedet, tillater vi oss å spekulere litt i hva som neppe er stille før stormen men kanskje i hvert fall et skikkelig vindpust.

Rafael Benitez har ikke lagt skjul på at han gjerne ønsker å hente en høyreving til Anfield.  Det trolige førstevalget Simao hos Benfica synes imidlertid å være priset ut av ”ørnene” fra Lisboa.  Det at Chelsea også ryktes å legge sine følere ute skaper ytterligere usikkerhet.  Liverpool vil uansett ikke være interessert i å skrive ut en sjekk før Benfica firer på sine krav, og slik det ligger an nå vil Simao spille mot Gerrard & Co når klubbene møtes i 1/8 finalen i Champions League.

Mark Gonzalez kommer ikke før til sommeren og en naturlig løsning for Rafa Benitez ville være å hente en flankespiller på lån eller for en rimelig penge.  Argentinske Luciano Galetti hos Atletico Madrid er nevnt som en mulig slik løsning.  De helrøde er sårbare på flankene, og med Bolo Zenden ute for resten av sesongen er ikke situasjonen bedre.  Noe som altså gjør at Steven Gerrard stadig kler midtbanens høyrekant.

Etter det vi erfarer arbeides det imidlertid på Melwood minst like intenst med å hente inn en ny angriper i løpet av de neste dagene.  Peter Crouch og Fernando Morientes er førstevalget som duo lengst fremme, mens hurtigtoget Djibril Cissé benyttes av og til.  Sistnevnte synes imidlertid ikke å ha noen høy stjerne hos manager Benitez.  Trolig er imidlertid de navnene som står øverst på denne ønskelista heller ikke tilgjengelige før tidligst til sommeren.

Ryktene svirrer på Merseyside om at det nå seriøst vurderes å hente Robbie Fowler tilbake på en kort kontrakt.  Scouseren har et halvt år igjen av sin avtale med Manchester City og vil ikke være noen økonomisk risiko.  Avslutteregenskapene viser han også i glimt at fortsatt er der.  Det Rafael Benitez må vurdere er i hvor stor grad tidens tann har påvirket den fysiske tilstanden til 30-åringen.

Det er altså liten grunn til å tro at et dyrt kjøp blir gjort i 12.time, men det kan være at Rafa sikter mot hva som kan være en billig og/eller kortsiktig løsning for å styrke alternativene fremover på banen.  Liverpool har hatt en lang sesong allerede, og det blir en tøff avslutning med involvering i liga, Champions League og FA-Cup.