Stolt over å være første brasse

Fabio Aurelio er stolt over å være første brasilianer i Liverpool. Det uttalte han da han ble offisielt presentert som Liverpool-spiller på Melwood i dag.

Fabio Aurelio og Gabriel Paletta ble offisielt introdusert som Liverpool-spillere for pressen under en seanse på Melwood i dag. Til liverpoolfc.tv forteller Aurelio hvorfor han skrev under for Liverpool.

- For det første er det en tradisjonsrik og veldig attraktiv klubb som har gitt meg en sjanse til å spille i engelsk liga. Engelsk fotball har alltid appellert til meg. Manageren var dog den viktigste faktoren. Vi jobbet sammen i Valencia, og opplevde gode tider sammen. Når en manager som Rafa stoler på deg og ønsker at du flytter til en stor klubb som Liverpool, sier du ikke nei.

- Jeg ble veldig opprømt når jeg hørte at Liverpool ønsket meg. Engelsk liga er en av de viktigste fotballigaene i verden, og utenfor banen ser jeg fram til å lære et nytt land og en ny kultur å kjenne.  Jeg har allerede opplevd overgangen fra Brasil til Spania, og nå ser jeg spent frem til hva som venter i England. Jeg verker etter å få spille, og vise frem mine kvaliteter, akkurat som da jeg først kom til Valencia.

Brasilianeren avslører ellers at han studerte engelsk i hjemlandet, og hevder at det er et språk han liker både å høre og snakke.

- Jeg er den første brasilianer i Liverpool, og det er jeg stolt av. Men det følger ansvar med dette, og jeg håper det vil åpne døren til engelsk fotball også for noen av mine landsmenn. Nå ønsker jeg bare å gjøre det bra her. Jeg ser frem til utfordringen som ligger foran meg. Jeg har hatt en bra karriere så langt, og dette blir en ny mulighet. Jeg tror mine kvaliteter vil passe i engelsk fotball.

Aurelio avslører ellers at han først og fremst anser seg selv om en offensiv venstreback, mer enn en flankespiller på midtbanen.

- Jeg liker å gå fremover på banen, og overlappe og støtte angriperne når jeg har sjansen. Jeg er veldig offensivt anlagt til back å være, og jeg mener også jeg er ganske god på frispark og innlegg. Jeg prøver også å avslutte på mål når jeg får sjansen.

Manageren har karakterisert Aurelio som en bedre pasningsspiller enn Alonso. Brasilianeren føler ikke noe ekstra press av den grunn.

- Det er godt å høre, men jeg føler ikke det legger press på meg. Jeg kjenner Xabi godt fra Spania, og jeg vet han er en stor spiller. Dersom jeg blir nevnt i samme åndedrag som han, er det fint. Det er flott at manageren har tro på meg, men det som er viktig nå er å vise at jeg duger ute på banen. Jeg har skrevet under på en fireårskontrakt, og håper å finne meg til rette raskt.