Tabellnaboer i ny krig

Etter noen knallharde oppgjør mot Bolton de siste årene, er Rafael Benitez og Sam Allardyce langt fra perlevenner. I morgen skal Graham Poll prøve å holde styr på kamphanene.

Rafael Benitez og hans spillere har ikke særlig tid til å glede seg over gårsdagens flotte borteseier mot Tottenham, da tabellnabo Bolton gjester Anfield til ny kamp allerede i morgen ettermiddag.

Manageren har allerede begynt å fokusere på morgendagens kamp, hvor Liverpool med seier igjen vil være oppe på en tredjeplass på tabellen. Bolton ligger som kjent to poeng foran de røde etter gårsdagens kamper.

- Jeg har en plan for kampen, men det er umulig for spillerne å være fysisk på topp når de spiller både lørdag og mandag. Vi har ikke tid nok til å forberede oss til kampen, men spillerne vil være så godt forberedt som mulig på hva vi vet vil bli en vanskelig kamp, sier spanjolen til liverpoolfc.tv.

- Bolton er et godt lag med rutinerte spillere, og de spiller med den samme spillestilen de har brukt i årevis. De er veldig gode til å utføre sin taktikk, og vi vet hva vi har i vente. Alle lag har problemer når de spiller mot dem, legger han til.

- Som vanlig vil det være opp til dommeren å være oppmerksom på hva som skjer i disse kampene, og det håper jeg han klarer denne gangen, sier Rafa med et klar hint til Boltons overfysiske spillestil.

Graham Poll dømmer
Dommeren som skal klare å holde styr på dette er kontroversielle Graham Poll. 43-åringen er en av Premier Leagues mest erfarne dommerne, men har ofte en lei tendens til å komme i fokus i kampene han dømmer.

Hans assistentdommere i morgen vil være Gary Brittain og Andy Halliday, mens Tony Bates er fjerdedommer. I det motsatte oppgjøret på Reebok i høst, var det nettopp en av linjedommerne som kom i fokus da Jose Reina ble feilaktig avvinket for å ha tatt ballen med hendene utenfor 16-meteren, hvorpå Bolton tok ledelsen på det påfølgende frisparket.

Big Sam på krigsstien
Bolton-manager Sam Allardyce liker ikke at Rafael Benitez gang på gang gjentar at Bolton benytter seg av en spillestil på grensen av det lovlige. Til Sky Sports innrømmer Big Sam at han og Rafa ikke kommer overens.

- Jeg respekterer Rafa for hans profesjonalitet og for hva han utrettet i Valencia. Jeg respekterer han for å ha vunnet Champions League i sin første sesong med Liverpool. Men om vi kommer overens? Nei, ikke spesielt bra. Men betyr det egentlig noe? Det er ikke noe poeng å være perlevenner med en kar du bare møter i fem minutter i forbindelse med en kamp. Det er ikke som det var før, da begge managere tok en drink sammen etter kampen, uttaler Allardyce.

Ros til Luis Garcia
Selv om han er mest opptatt av den forestående kampen mot Bolton, har Rafa likevel tatt seg tid til å reflektere litt over Tottenham-kampen til liverpoolfc.tv. I den forbindelse skryter han uhemmet av matchvinner Luis Garcia.

- Det var viktig å slå Tottenham, fordi de var nær oss på tabellen, og det er akkurat likedan nå mot Bolton i morgen. Bolton har en god sesong, så det er viktig at vi slår dem.

- Vi vet alle hva Luis er kapabel til. Måten han spiller på innebærer at han vil ha noen gode bidrag og noen ikke fullt så bra, men målet han gjorde var viktig for oss og kom på et bra tidspunkt like før pause. Det er alltid viktig å score like før pause. Hadde vi gått i garderoben uten den scoringen ville Tottenham hatt en fordel etter pause.

- Luis er en spiller med mange kvaliteter, og han kan forandre en kamp ut av det blå. Det gjorde han nok en gang i går. Jeg mener vi fortjente seieren, ettersom vi kontrollerte store deler av kampen og forsvarte oss bra når vi ble nødt.

Skuffet Jol
Tottenhams manager, Martin Jol, mente på sin side at hans lag hadde fortjent poeng fra gårsdagens kamp. Nederlenderen måtte se en rekke med 12 strake hjemmeseire bli brutt av de røde.

- Om vi ser på andreomgangen, jo verre været ble jo bedre spilte vi. Jeg syntes vi fortjente poeng fra denne kampen, men klarte ikke å score. Liverpool hadde vel bare en sjanse etter pause, mens vi hadde nok til å fortjene minst ett poeng.