Tålmodighet gull verdt for Agger

Daniel Agger har i de siste kampene henvist Sami Hyypiä til benkplass. Dansken tror de røde snart avanserer på tabellen. Bellamy med eget treningsprogram. Reservekamp omberammet.

Daniel Agger har måttet være tålmodig siden £6M-overgangen fra Brøndby i januar. Det har vært vanskelig å ta en plass på laget med de solide stopperne Jamie Carragher og Sami Hyypiä i klubben. Men etter at 21-åringen erstattet Hyypiä mot slutten av 0-3-tapet mot Arsenal har dansken fått tillit av Rafael Benítez. Han spilte nærmest feilfritt både mot Middlesbrough og PSV Eindhoven. Agger håper også å få beholde plassen mot Manchester City i morgen.
- Jeg bare forsøker å jobbe hardt, slik at jeg er sikker på at jeg er klar når jeg får sjansen. Jeg elsker å spille for klubben, og jeg går alltid ut og gir 100%.

- Selvsagt liker jeg å spille ved siden av Jamie. Jeg har lært mye siden jeg kom til klubben. Det er lettere når du har en erfaren kar ved siden av deg. Han kan gi deg veiledning.

- Konkurransen om plassene er tøff her. Jeg har også spilt med Gabriel (Paletta) og Sami (Hyypiä). Det er ingen problemer uansett hvem jeg spiller med.

Agger har vært litt ut og inn av laget. Han scoret et fantastisk mål mot West Ham i august. En håndskade i en landskamp for førte til at han måte ta en ufrivillig pause, men var tilbake i 4-3-seieren mot Reading i Carling Cup. Hyypiä tok tilbake plassen til ligakampene mot Aston Villa og Reading, samt Champions League-kampen mot Bordeaux. Etter oppgjøret mot Birmingham, hvor han sikret kvartfinaleplass med kampen eneste mål, var han igjen på benken på Emirates Stadium. Nå ser det imidlertid ut som han er inne på laget igjen. På onsdag nøytraliserte han PSV Eindhovens spisser, Jefferson Farfan og Aruna Kone.
- Jeg er fornøyd med mine prestasjoner, men for å være ærlig så handler alt om laget. Jeg er henrykt over seieren og de tre poengene.

- Lagets form er det viktigste. Alle jobber så hardt, og alle fortjener mye ros.

- Dette er første gang klubben har vunnet alle sine hjemmekamper i gruppespillet og plukker så mange poeng.

- Vi har vist stabile prestasjoner i gruppen, og å holde buret rent enda en gang var veldig tilfredsstillende.

- Vi har gjort det bra i Europa, men Premier League har alltid hatt stort fokus. Det er hovedtingen for oss. Vi vet vi må klatre på tabellen. Jeg tror det skjer nå.

- Det er en lang sesong. Det er fremdeles mange poeng å spille om. Jeg er sikker på at vi klatrer på tabellen.

- Manchester City-kampen er en vi må vinne. Vår hjemmeform har vært veldig god, og vi er heldige som har et fantastisk publikum til å støtte oss. Vi ønsker å beholde den gode statistikken på Anfield.

- Vi vet at vi må bli bedre på bortebane, men vi har to hjemmekamper nå. Da må vi ta vare på sjansen til å komme høyere opp på tabellen.

Bellamy med eget treningsprogram
Cardiff har de to siste dagene hjulpet Bellamy med å holde formen ved like. Spissen er anklaget for vold sist vinter, i en nattklubb i Cardiff, og i går begynte rettssaken som forventes å vare i fem dager. Waliseren har fått et personlig treningsprogram, og Cardiff har tilbudt ham å benytte klubbens treningsfasiliteter. Bellamy forventes tilbake i god tid før morgendagens kamp, men returnerer til Wales i neste uke for de siste dagene i retten.
- Vi har gitt ham et treningsprogram mens han er borte. Vi har fått hjelp av Cardiff City. De lar ham benytte seg av deres fasiliteter, forteller Benítez.

- Fysisk så vil Craig være klar, og mentalt også, fordi han ønsker å spille. Noen ganger er det en bra ting, under slike omstendigheter, å spille og tenke på andre ting.

Reservelagskamp omberammet
Den planlagte tv-sendte reservelagskampen mellom Liverpool og Manchester United på Racecourse Ground torsdag 7. desember er nå flyttet til torsdag 1. februar 2007. Årsaken er at juniorlaget spiller mot West Bromwich i FA Youth Cup onsdag 6.desember. Neste kamp for Gary Abletts mannskap er mot Marine førstkommende tirsdag, mens neste kamp i reservelagsligaen spilles borte mot Blackburn mandag 11.desember.