Terminlistekaos for Liverpool og Arsenal

Gårsdagens avlyste kvartfinale i Carling Cup fører nå til terminlistekaos for både Liverpool og Arsenal. Da kampen egentlig skulle ha startet, hadde tåka lettet!

Liverpools-stadionsjef Ged Poynton tror at Liverpools kvartfinale i ligacupen ikke kan spilles før 9. eller 10. januar. Dette er identisk med datoene da semifinalene i turneringen egentlig skulle ha blitt spilt, men Poynton tror ikke at det er mulig for lagene å møtes før den tid på grunn av det tette ligaprogrammet frem til denne andre uken i januar.

Det er i alle fall hevet over tvil at gårsdagens avlysning fører til terminlistekaos for begge klubber. Både Arsenal og Liverpool spiller nemlig to kamper i uka frem til datoene som Poynton nevner.

Her er Liverpools terminliste de nærmeste ukene:
Lør 23.12 Watford (h)
Tir 26/12 Blackburn (b)
Lør 30/12 Tottenham (b)
Man 1/1 Bolton (h)
Lør 6/1 Arsenal (h) (FA-cup)
Tir 9 eller Ons 10/1 Ligacup, semifinale 1.kamp
Lør 13/1 Watford (b)
Lør 20/1 Chelsea (h)
Tir 23 eller Ons 24/1 Ligacup, semifinale 2.kamp
Lør 27/1 FA-cup 4.runde
Tir 30/1 West Ham (b)
Lør 3/2 Everton (h)

- Vi vil diskutere dette med Arsenal og Football League. En dato må finnes, men det er vanskelig ettersom ingen av klubbene har en ledig midtuke og jeg tror ikke vi kan utsette noen av ligakampene, uttaler Poynton til Sky Sports News.

- De eneste datoene som virker sannsynlig er 9. eller 10.januar, men dette er jo datoene for neste runde i ligacupen.

Arsenal-manager Arsene Wenger ønsket å spille den utsatte kampen allerede i kveld, men dette ville man ikke hatt lov til ifølge Poynton.

- Merseyside-politiet må ha minst 10 dagers varsel før en kamp skal arrangeres. Det må også tas logistikkhensyn.

Uansett betyr gårsdagens utsettelse at Liverpool og Arsenal får en ekstra kampbyrde i løpet av de seks neste ukene. På grunn av det hektiske programmet den nærmeste måneden var begge lags managere svært ivrige etter å få spilt kampen i går, og begge to virker oppriktig forbannet på dommer Martin Atkinson og hevder at kampen kunne ha vært spilt.

Begge klubber har fra før terminfestet 8 kamper i løpet av de neste 40 dagene – altså innen utgangen av januar. Med denne kvartfinalen blir det ni, og en av klubbene må da også følgelig ut i to semifinaler i ligacupen i løpet av januar måned. Skulle FA-cupkampen mellom de to klubbene også ende med uavgjort og omkamp, vil dette medføre enda en kamp, og dermed det komplette kaos!

- Det vil bli veldig vanskelig å finne rom i terminlisten for denne kvartfinalen. Begge klubber er med i Champions League, og vi skal også spille mot Liverpool i FA-cupen. Dette blir ikke lett, uttalte en resignert Wenger etter at avlysningen var et faktum.

Arsenal måtte for øvrig lande i Blackpool i går, etter at flyplassen i Liverpool ble stengt på grunn av tåken. De måtte deretter ta buss hjem til London i løpet av natten, ettersom ingen fly kunne lette fra Liverpool.

Etter dommer Atkinsons første inspeksjon klokken 19.15 var det forventet at kampen ville bli spilt, men under en ny inspeksjon av banen en halvtime senere tok han avgjørelsen om å avlyse kampen. Atkinson mente forholdene hadde blitt verre, og at sikten var så dårlig at verken spillere eller dommere hadde bra nok arbeidsforhold. Dommeren mente da at det var lite sannsynlig at forholdene ville bli bedre.

På det tidspunkt var det mange supportere som satt fast i trafikken på motorveien grunnet tåka, og mange av disse ville ikke ha rukket avspark.

- Jeg kunne ikke se på tvers av banen, og jeg måtte tenke på mine assistentdommere og om vi ville klare og kontrollere kampen. Dette kunne ha utartet seg til en farsé, om vi ikke ville ha vært i stand til å se om en spiller var i offside eller ikke, uttalte Yorkshire-dommeren.

- Vi gikk også opp på tribunene, for å se dette fra tilskuernes synsvinkel, og man kunne ikke se deler av banen, la han til.

Både Rafael Benitez og Arsene Wenger var sjokkerte over denne vurderingen og avgjørelsen. Begge mente at det hadde vært fullt mulig å spille kampen under de rådende forholdene.

- Det var grei sikt fra det ene målet til det andre, og det burde vært nok. Vi trente under mye verre forhold tidligere på dagen, uttalte Benitez.

Liverpool-spillerne ble ute på gressmatta og gjennomførte en lett trening på banen da kampen skulle ha startet klokken 20.45. Da, 55 minutter etter av Atkinson tok sin avgjørelse, hadde tåken lettet betraktelig og forholdene virket greie. Dette stikk i strid med dommerens spådommer om at sikten bare ville bli dårligere.

- Jeg ventet i det lengste med å ta min avgjørelse, og jeg ble informert om at det var sannsynlig at tåken ikke ville lette. Jeg måtte tenke på fansen og mine kolleger. Det er ikke fair om en linjemann må gamble på om en spiller er i offside eller ei, uttaler han.

Gårsdagens avlysning var for øvrig den første på Anfield siden 1997. Da ble en Premier League-kamp mot Newcastle utsatt på grunn av dødsfallet til prinsesse Diana. Den siste kampen som ble utsatt på grunn av været, var lokalderbyet i oktober 1996. Dette måttes utsettes på grunn av overvann på banen.