Tidligere Sun-redaktør sjokkerer igjen

Tidligere redaktør i The Sun sjokkerer og sårer igjen folk på Merseyside. Rafa med tro på fremtiden. Potter mot permanent Wolves-avtale. Ny dato for Bellamy-sak.

Folk på Merseyside er rasende i dag, etter at tidligere redaktør i The Sun Kelvin McKenzie denne uken gikk ut og hevdet at tabloidavisen aldri skrev løgner om Hillsborough-ulykken. Påstanden har blitt møtt med sjokk og vantro i Liverpool by, da det for lengst er bevist at The Sun diktet opp historier om at Liverpool-supporterne selv var ansvarlige for at 96 mennesker døde under semifinalen på Sheffield Wednesdays bane i 1989.

For to år siden beskrev avisen selv artiklene på lederplass som ”den største feilen i avisens historie”. MeKenzie har nå imidlertid åpnet sår som var i ferd med å gro med sine ubetenksomme kommentarer.

- Da jeg publiserte de historiene, var de ikke løgner. Dette var gode artikler, selv om det senere viste seg at innholdet ikke stemte. Men det er noe annet. Det er ikke det samme som å lyve, når du trykker dette i god tro. Jeg har ikke grunn til å skjemmes over det som skjedde, forsvarte McKenzie seg til magasinet Press Gazette denne uken.

Dette har satt sinnene i kok på Merseyside 17 år etter tragedien. Phil Hammond, som er formann i Hillsborough Family Support  Group, krever i dagens Echo at McKenzie avslører kildene som var opphavet til artiklene i The Sun.

- Jeg kan nesten ikke tro mine egne ører, når jeg hører hva mannen har sagt etter alle disse årene. Det er ingen anger å spore for alle lidelsene han har påført folk. Han virker ikke i stand til å innrømme sine feil. Men det er tydeligvis en slik mann han er. Han burde fortelle folk på Merseyside hvor han fikk sine løgnaktige opplysninger fra, og avsløre sine kilder. Vi har rett til å få vite dette, mener Hammond.

Tabloidavisen The Sun blir fortsatt boikottet på Merseyside som en følge av løgnene den spredde i 1989.

- Dersom McKenzie fortsatt tror på løgnene han trykket den gangen, er det noe som feiler mannen, slår Richard Pedder i Liverpools supporterklubb fast.

Kelvin McKenzie er for øvrig igjen tilbake i The Sun, dog i en annen stilling enn som redaktør.

Nå ser Rafa fremover
Rafael Benitez sier til Liverpool Echo i dag at de kommende ukene blir veldig viktig med tanke på resten av sesongen.

- Nå kan vi få trent mye bedre, og jeg er sikker på at vi vil få se mye bedre prestasjoner fra vår side som en følge av det, uttaler han, og har selvsagt det faktum at det ikke er landskamper på lang, lang tid i tankene.

- Dette blir som en ny start. Etter Blackburn-kampen kan vi se på terminlisten og føle at vi er tilbake i den normale hverdagen. Da tror jeg fremgangen kommer. Om vi kan begynne å vinne kamper nå, vil vi nærme oss teten. Nå skal vi konsentrere oss om å vinne trofeer ved sesongslutt. Vi står bokført med like mange poeng som på samme tid i fjor, men vi har spilt mot vanskeligere motstandere og har hatt flere problemer å håndtere, mener spanjolen.

- Vi spiller mer offensivt denne sesongen, men vi må samtidig finne tilbake til vårt gode defensive spill fra i fjor. Vi må også begynne å ta bedre vare på sjansene vi skaper. Vi har sluppet inn mål på tidspunkt der vi selv har vært på offensiven i kampene. Det må det bli slutt på.

Potter vil fortsette i Wolves
Utlånte Darren Potter skal overfor lokalpressen i Wolverhampton ha ymtet frampå om at han kunne tenke seg å fortsette karrieren i Midlands-klubben på permanent basis. 21-åringen som står bokført med 17 førstelagskamper for Liverpool er på utlån til Wolves ut sesongen, og han skal ha imponert alle på Molineux med sitt spill på høyresiden av midtbanen.

Wolves-manager Mick McCarthy skal allerede ha diskutert en permanent avtale med Potter, og det blir hevdet at denne kan bli en realitet allerede under transfervinduet i januar. Liverpool krever imidlertid et sekssifret pundbeløp for midtbanespilleren, og det kan vise seg å bli i meste laget for Wolves. Potter har kontrakt med Liverpool helt til sommeren 2008.

Legender i veldedighetskamp
Tidligere Liverpool-legende John Barnes er en av flere gamle røde helter som deltar i en veldedighetskamp i Toxteth kommende søndag.

Ny dato for Bellamy-rettssak
Under en høring i Cardiff i dag ble det bestemt at rettssaken mot Craig Bellamy, som ble utsatt denne uken, nå kommer opp 23.november i stedet. Spissen er som kjent anklaget for overfall på en nattklubb i den walisiske hovedstaden. Dette skal ha skjedd 5.februar i år. Det er satt av 5 dager til saken, men det er likevel ventet at Bellamy får fri til å spille mot Manchester City 25.november.