To operasjoner gjort - en gjenstår

Harry Kewell er godt i gang med sitt ”hattrick” av kirurgiske inngrep. Craig Bellamy svarer tilbake mot Newcastle, og hvorfor han ikke scorer mål.

Ny start for Harry
Hvis en ser bort fra det første halvåret etter at Harry Kewell kom til Liverpool fra Leeds sommeren 2003, har australieren som overtok den legendariske 7’er trøya hatt nesten sammenhengende skadeproblemer.  Den talentfulle playmakeren, som nylig fylte 28 år, har aldri kommet skikkelig gang og det er dem som husker ham mest for å ha måttet kastet inn et tidlig håndkle i to cupfinaler. 

I et kanskje siste forsøk på å få karrieren på rett kjøl har Harry reist tilbake til Australia for å gjennomføre ikke mindre enn tre operasjoner.

Forrige uke opererte han stortåen på venstrefoten, som ble angrepet av en bakterieinfeksjon under VM og hvor man nå rensket vekk inntil beinet.  Man har også rensket i ankelen på hans høyrebein, for å lette en betennelse.

Kewell vil også ha en operasjon i hoften den kommende uka, for å lette smerter som har plaget ham i lysken.

- Jeg kan gå omkring nå, men jeg må være veldig, veldig forsiktig, sier Harry.  – Det vil dreie seg om et par uker til før jeg kan gjøre noe, men jeg forventer å ikke være særlig plaget med smerter om et par dager.

- Vi har hele tiden holdt kontakten med Liverpool siden jeg kom hit.  De vet nøyaktig hva som skjer, og hvordan vi vil ha det.  De har vært fantastiske gjennom hele dette.

Harry Kewell er ikke forventet å være tilbake i spill før ut på nyåret.


- Jeg prøver for hardt
En krangel mellom Craig Bellamy og Terry McDermott, tidligere rød og trener for Bellamy i Newcastle, skapte overskrifter etter kampen på Anfield sist uke.  En tydelig bitter McDermott kalte Liverpools spiss for en ”oppkomling” som skapte problemer overalt hvor han ferdes.  Nå har Craig valgte å gi sin versjon av situasjonen med klubben hvor manager Graeme Souness mer eller mindre kastet ham ut.

- Sirkuset var kommet til byen på onsdag.  Det lå hele tiden an til at det kom noe fra dem (Newcastle).  Det plager meg ikke i det hele tatt.  Dette er en klubb som jeg alltid har ønsket å spille for og kanskje det er folk som ikke er særlig glade for det, tror Bellamy.

- Jeg er sikker på at det er folk der som ikke ønsker at jeg har suksess, fordi det påminner dem hele tiden.  Da jeg gikk til Blackburn var det for en latterlig sum.  Hva var det, om lag £3.75M?  Det sårer, jeg vet det, men slik er det i dette gamet.

Om sitt manglende hell foran mål de siste kampene har Craig Bellamy dette å si:  - Det er bare slik det er for øyeblikket, ballen går enten på feil side av stolpen eller treffer den.  Det kan skje, men jeg har hatt det slik mange ganger tidligere i min karriere.

- Det kan være at jeg prøver for hardt.  Du vil så gjerne gjøre det bra og forhaster deg foran mål, og da vil du som angriper gjerne misse.  Siden jeg nå spiller for klubben jeg alltid har holdt med er det annerledes for meg, jeg er ekstra oppsatt på å gjøre det bra.

- Jeg setter meg høye mål og bryr meg ikke om jeg misser på noen sjanser.  Hva jeg ikke liker er å bli anspent, som igjen påvirker mitt spill.  Det er trolig hva som skjer for øyeblikket.  Okay, folk rundt meg scorer og jeg føler at resten av mitt spill er greit nok, men i en klubb som denne blir du vurdert ut fra hvor mange mål du scorer.  Slik er imidlertid livet og du må bare jobbe videre.

- Sjansene vil komme på et slikt lag siden det er så gode spillere rundt meg som vil skape dem.  Når alt kommer til alt trives jeg fortsatt her.