To røde på UEFA-laget

Både Steven Gerrard og Luis Garcia fikk plass på ”Årets lag” hos uefa.com. Ingen bot for Dudek. Chelsea linkes til Simao. Robinson sliter med gamle lagkamerater.

Liverpool-duoen Steven Gerrard og Luis Garcia kom med på “Årets lag 2005” under avstemningen som uefa.com har hatt gående. De fikk også selskap av to andre spillere med base i England, nemlig Chelseas John Terry og Petr Cech. Jose Mourinho ble kåret til ”Årets manager”.

Dette betyr at Rafael Benitez, Jan Kromkamp og Jamie Carragher, som også var nominerte, ikke nådde opp denne gangen. Carragher kom på tredjeplass, etter Terry og Puyol, i kampen om en plass i det sentrale forsvaret, mens Benitez ble nummer to i manageravstemningen, slått med knapp margin av Mourinho.

Steven Gerrard slo såvidt Frank Lampard om en plass på den sentrale midtbanen, mens Garcia tar på plass på høyre flanke på laget til uefa.com.

De andre spillerne som utgjorde førsteelleveren ble Barcelona-trioen Ronaldinho, Eto’o og Puyol, samt AC Milans Shevchenko, Maldini og Cafu, mens Juventus-stjernen Pavel Nedved ble plassert på venstreflanken.

Ikke bot for Dudek
Liverpool Daily Post skriver at Jerzy Dudek ikke blir bøtelagt for de krasse uttalelsene mot manager Rafael Benitez, etter at polakken har hatt et møte med manageren der han hevdet seg feilsitert. Avisen tror imidlertid at keeperen har spilt sin siste kamp for Liverpool.

Benitez ønsker at Dudek skal fortsette i klubben, men manageren innrømmer at ting kan forandre seg fort så lenge transfervinduet er åpent.

- Jeg har fortalt Jerzy og hans agent at jeg er fornøyd med mine keepere, og vi trenger gode spillere i bakhånd om vi skulle få problemer. Vi må analysere situasjonen nøye, slår Benitez fast.

- Jeg vet hvor viktig det er for spillerne å spille fast med tanke på VM, men jeg har også et ansvar for denne klubben. Det er viktig for oss å ha en sterk stall, uttaler manageren som et svar til en frustrert Dudek.

Liverpool har som kjent satt en prislapp på £4M på polakken, men så langt har det kun kommet henvendelser om å få låne keeperen fra andre klubber.

Chelsea snuser på Simao?
Ryktene svirrer nå i engelsk presse om at Jose Mourinho har kastet sine øyne på Liverpool-linkede Simao Sabrosa. Enkelte kilder hevder sågar at Chelsea skal være villig til å betale Benficas prisforlangende på £15M for vingen for å hindre Liverpool i å få kloa i 26-åringen, for deretter å låne spilleren tilbake til Benfica ut sesongen. Vi gjør oppmerksom på at det i første rekke er søndagstabloidene som bringer denne historien, og den må således tas med en klype salt.

Robinson klarer ikke å stoppe gamle lagkamerater
Tottenham-keeper Paul Robinson slår i dag fast overfor Tottenhams offisielle nettsted at han måtte kapitulere for et virkelig spesielt skudd av Harry Kewell på lørdag. Keeperen føler at han og hans lagkamerater matchet Liverpool i lange perioder, og hadde fortjent det ene poenget. Men Robinson ser ut til å bli forfulgt av gamle lagkamerater, som gjør mål på han. Keeperen spilte som kjent sammen med Kewell i Leeds.

- Vi fikk ikke som fortjent. Vi spilte meget bra, men Liverpool er et lag som det er vanskelig å bryte ned. De gjorde målet sitt, og forsvarte seg bra deretter. Kewell fikk et klokkerent treff, og ballen føk rett forbi meg. Jeg tror ikke engang jeg ville ha reddet reprisen, uttaler Robinson.

- Mange av mine gamle lagkamerater fra tiden i Leeds er spredt utover Premier League, og jeg har min fulle hyre med å hindre dem i å score på meg. Vi er fornøyd med spillet vårt, men misfornøyd med at vi ikke fikk med oss poeng fra Anfield, legger han til.