To uker for å redde stadionplaner

Liverpool FC har to uker på seg til å legge fram en godkjent finansieringsplan av ny stadion, dersom man skal kunne ta i mot £9M av offentlige midler til regenerering av området Anfield.

Liverpool Daily Post skriver i dag at 27.juli er siste frist dersom Liverpool FC skal kunne motta søkte midler på £9M som støtte til å utbedre området rundt den planlagte stadion i Stanley Park, som ligger rett bak Anfield Stadium hvor de røde har spilt siden 1892.

Clir Flo Clucas sier at man har planer om å bruke pengene på andre prosjekt dersom Liverpool ikke greier å sette sammen en finansieringsplan, og at man derfor må ha en tidsfrist siden alle planer om å bruke penger i forbindelse med at byen er Europas kulturhovedstad i 2008 må vare fastsatt innen 8.desember.

- Dersom denne finansieringsplanen ikke blir fullført kan en ikke klandre det offentlige, det vil være Liverpool FC som har mislyktes, sier Flo Clucas.  – Innen 27.juli vil vi vite om planen er der.

Pengene det er søkt om skal altså ikke brukes til stadion som nå sies å ha en kostnad på £190M.  De skal dekke en regenerering av området rundt, noe som var en forpliktelse dersom Liverpool skulle få sin byggetillatelse i den verneverdige parken.

LFC har lenge jobbet for å skaffe sponsorer og interesserte som er villige til å investere i klubb og stadion, men så langt har det ikke medført til noe konkret.  Nå synes tiden å være i ferd med å renne ut dersom man skal realisere en ny stadion med 60.000 i overskuelig fremtid.  Klubben har så langt ikke kommentert artikkelen i Daily Post.