Toppet lag mot Maccabi Haifa?

Etter svake resultater i treningskampene tror vi Rafael Benitez er ferdig med eksperimenteringen, og vil toppe laget i kvalik-kampen mot Maccabi Haifa. Ex-røde i Championship-premieren.

Etter gårsdagens pinlige forestilling i Mainz er det mange røde supportere som lurer på hvilket lag Rafael Benitez vil stille med i den viktige kvalik-kampen mot Maccabi Haifa på onsdag. Laget som avsluttet kampen på Bruchweg Stadium blir i alle fall garantert ikke identisk med laget som starter på Anfield i neste uke.

Laget som avsluttet Mainz-kampen, og som slapp inn tre mål på fem minutter, så slik ut: Carson; Peltier, Hobbs, Paletta, Traore; Anderson, Sissoko, Diao, Riise; Garcia, Crouch.

Skal man spekulere i hvilke endringer Rafael Benitez vil gjøre i forhold til kampen mot Mainz, tror vi i alle fall ikke Scott Carson la inn noen god søknad til å starte kampen mot Haifa. At han ble valgt mellom stengene i den siste treningskampen kunne oppfattes som at han også var tiltenkt å starte mot israelerne. Men flere skovturer fra den unge keeperen i gårsdagens kamp, tror vi bidrar til at Benitez velger det sikre fremfor det usikre, og starter med Reina i mål på onsdag.

På høyrebacken har vel verken Kromkamp, Paletta eller Peltier imponert i treningskampene i Steve Finnans skadefravær. Vi håper og tror at iren vil ha ristet av seg smellen som har holdt han utenfor til alvoret starter. I midtforsvaret virker nå Hyypiä og Carragher selvskrevne, etter at Paletta har gjort flere tabber i treningskampene, mens Agger fortsatt sliter med skadeproblemer. Med Traore på vei til Charlton og Aurelio ute med skade, er det også så godt som sikkert at John Arne Riise kommer til å starte sesongen på venstrebacken.

På høyreflanken virker Pennant å være bankers etter til dels lovende takter i treningskampene. Den sentrale midtbanen blir trolig bekledd av Gerrard og Alonso, da heller ikke Sissoko har overbevist i sommermatchene. Venstreflanken er vel kanskje den posisjonen det knytter seg mest uvisse til før onsdagens kamp. Det står mellom Gonzalez og Zenden, og her kan Benitez like gjerne slå kron & mynt basert på formen i treningskampene. Helt fremme tror vi valget faller på Crouch og Bellamy, med Fowler som back up.

Fristen for å melde på spillere til de to kvalifiseringskampene i Champions League er for øvrig nå ute, så eventuelle nye spillere som måtte komme inn i stallen får ikke spille i noen av de to oppgjørene mot Maccabi Haifa.

Warner i Leeds
Leeds har hentet inn den tidligere reservekeeperen på Anfield, Tony Warner, på en måneds lån fra Fulham, etter at førstkeeper Neil Sullivant ble satt ut av spill med en lårhøne. Warner, som aldri fikk førstelagskamper for Liverpool, kan debutere for Leeds i dagens Championship-åpning mot Norwich. Warner har også spilt for Millwall og Cardiff etter at han forlot Anfield.

Manager Magilton
En annen tidligere Liverpool-reserve som får en skikkelig ilddåp i dag er Jim Magilton. Han forbereder seg nemlig til sin aller første kamp som manager for Ipswich Town, som i dag møter Crystal Palace i sesongåpningen. Magilton var fast inventar på Liverpools reservelag midt på 80-tallet.

- Jeg har hele tiden ønsket å bli manager. Helt fra tiden min i Liverpool. Jeg var så heldig å være i klubben da Kenny Dalglish var manager, og han fikk jobben til å virke enkel. Selvsagt var den ikke det, men Kenny hadde gode spillere og en god stab, og jeg prøvde å følge med på hvordan ting fungerte, sier Magilton til liverpoolfc.tv.

- Klubben vant The Double, og det var en fantastisk plass å spille fotball den gangen, selv om du bare var en ung gutt og bakgrunnsfigur. Jeg kommer alltid til å huske tiden min på Anfield. Den tiden formet min videre karriere, og har forhåpentligvis også formet meg som manager, legger han til.