Toppet og offensivt lag

Rafa Benitez vil ikke spare spillere til gruppefinalen mot PSV, og antyder at han vil fortsette å bruke to rene vinger også mot nederlenderne.

Verken Jermaine Pennant og Mark Gonzalez spilte noen god kamp mot Middlesbrough sist, og de kjappe flankespillerne kan heller ikke beskyldes for å ha mange defensive fibere i kroppen.  Rafael Benitez forsvarer imidlertid sine vinger foran morgendagens møte mot PSV, og manageren sier at man vil fortsette å bruke et offensivt lag.

- Hvis du ser på laget vi tok ut mot Arsenal og Middlesbrough, er det klart at vi ikke spilte for uavgjort, sier Rafa til Liverpool Echo.  – Ingen kan si at Liverpool er et defensivt lag.  Vi spiller med to vinger og har mange offensive spillere.

- Jeg snakket med spillerne i går og fortalte dem at dersom vi skaper sjanser og spiller bra, da vil det skje ting til slutt.  Det er klart at vi gjerne skulle skapt enda flere muligheter, men hvis du ser om igjen kampen fra lørdag er det utrolig at vi ikke vant.

- Innleggene som ble slått inn mot straffefeltet var ikke alltid de beste, men det kan være vanskelig når du spiller mot et lag med tre midtstoppere.  Jeg vil mye heller se at mitt lag kommer i gode posisjoner og slår dårlige innlegg, enn at man ikke kommer til slike posisjoner i det hele tatt.

- Hvis en spiller slår et dårlig innlegg, må hans innstilling være at han skal bare jobbe enda hardere og sørge for at det blir bedre neste gang, sier Benitez med hentydning til Mark Gonzalez og Jermaine Pennant.

- Jeg så dette både hos Mark og Jermaine.  Det var ganger hvor Mark slo ballen for lavt, men mot slutten hadde han et perfekt overlegg som vi nesten scoret på.  Det viser at Mark har en sterk mentalitet.  Han og Jermaine er fast bestemt å forandre på ting både for sin egen del og lagets.