Toppscorer Gerrard bak skjema

Steven Gerrard har pøst inn mål fra midtbanen denne sesongen, og er toppscorer i Liverpool FC. Han er likevel fire scoringer fra det målet Rafa Benitez ga ham.

To nye fulltreffere mot Aston Villa på lørdag gjorde at Steven Gerrard står med hele 21 scoringer denne sesongen.  Ikke siden John Barnes nettet mer enn 20 ganger har en midtbanespiller passert denne grensen, som om spillere som John Wark og Terry McDermott tidligere har vist at man kan være toppscorer fra midtbanen også på Anfield.

Med et lite glimt i øyet innrømmer imidlertid kapteinen at han må fortsette å dunke inn mål i den siste ligakampen mot Portsmouth, og i FA-Cup finalen mot West Ham, dersom han skal ende opp på det antallet som manager Rafael Benitez forespeilet ham.

- Vi har nå vunnet ti kamper på rad, hvorav åtte i ligaen, og det er form som gir ligagull, sier kapteinen til klubbens egen hjemmeside.  – Vi må fortsette på det nivået til neste år.  Dersom vi unngår et og annet tilbakeslag på bortebane kan vi forhåpentligvis være med i ligakampen helt fra start. 

- Jeg innbilte meg ikke at jeg kunne score så mange mål.  Som en midtbanespiller har du som hovedmål å nette et tosifret antall ganger i sesongen.  Jeg nådde et slikt antall veldig tidlig i sesongen og Rafa sa at han ønsket 25 fra meg.  Jeg antar derfor at jeg må score fire mål på de to siste kampene for ikke å ha feilet.

- Vi er blitt bedre hele tiden.  Rafa forbedrer troppen og laget, og du kan se fremgang fra forrige sesong. 

- Mitt andre mål på lørdag var uten tvil det beste, og jeg merket det med en gang at jeg traff skikkelig.  Vi begynte bra, men ble litt slurvete og lot Villa komme inn i kampen.  Vi reagerte imidlertid bra etter utligningen og fikk de to neste scoringene på viktige tidspunkt.  Etter det var det komfortabelt.