Toshack roser Bellamy opp i skyene

Wales-manager John Toschack mente at Craig Bellamy var banens beste spiller da waliserne beseiret Kypros 3-1, og mener at Liverpool-spissen har vokst i kapteinsrollen.

Wales-manager John Toshack skryter sin kaptein, Craig Bellamy, opp i skyene etter at waliserne slo tilbake etter stortapet mot Slovakia med en solid seier 3-1 over Kypros i Cardiff i går kveld. Dermed er Wales tilbake på sporet i EM-kvalifiseringen, og kan rette blikket mot lagene foran på tabellen.

- Craig spilte en fenomenal kamp. Alt han gjorde var helt topp, og denne kampen beviser at det var riktig av meg å utnevne han til kaptein. Craig har vært helt utmerket som kaptein i disse to kampene, og har virkelig vokst med denne rollen. Han har forstått det ekstra ansvaret det medfører, og han viste dette ute på banen, skryter Toshack.

- Han fant alltid gode posisjoner og ledige rom, slik at han gjorde seg spillbar for andre, sier manageren om Liverpool-spissen som gjorde walisernes tredje mål.

Scoringen var hans første for Wales på 20 måneder, og kom på en elegant lobb over keeper i andre omgang. Det første landslagsmålet siden februar 2005 er for øvrig bare Bellamys andre for klubb- og landslag denne sesongen, og det var derfor ikke så rart at spissen viste stor lettelse over endelig å ha funnet veien til nettmaskene.

Selv mener Bellamy, som ble kåret til banens beste spiller, at partnerskapet med Robert Earnshaw på topp begynner å fungere som det skal.

- Robert er en meget god spiller, med gode bevegelser. Vi kan trekke ut forsvarere fra sine posisjoner sammen. Vi har bare spilt 4-5 kamper sammen over en toårsperiode, så vi har mye å gå på.

Bellamy viste seg frem allerede i kampens første minutt, da han løp opp en pasning og nådde ballen før Kypros sin keeper, som felte spissen like utenfor 16-meteren. Hvordan dommeren klarte å vifte spillet videre i den situasjonen forblir et mysterium. Senere bidro han med å skape en kjempesjanse som Jason Koumas avsluttet med å skyte utenfor venstre stolpe.

Bellamy var også sentral ved Wales sin andre scoring, da han rolig ventet på støtte fra andre spillere, før han slo ballen inn til Earnshaw som nettet fra kort hold.