Tre investorer skiller seg ut

I et styremøte på torsdag skal tilbud fra tre ulike investorer diskuteres. Gillett bruker samme rådgivere som Glazer i Manchester Utd brukte. Flere ”retro kits” kommer på markedet.

Liverpool FC avholder styremøte på torsdag. Der skal blant annet klubbens fremtidige eierskap diskuteres. The Independent tror at den amerikanske milliardæren George Gillett, eieren av ishockey-laget Montreal Canadiens, ligger best an til å kjøpe klubben. Styret skal også diskutere tilbud fra Dubai International Capital (DIC) og John Miskelly, eiendomsmagnat fra Belfast.

Investeringsbanken NM Rothschild er trolig rådgiver for Gillett, mens JPMorgan er det samme for DIC. Begge bankene har erfaring med overtakelse av fotballklubber. Rothschild var nemlig rådgiver for Malcolm Glazer, som nå eier Manchester United, mens JPMorgan skaffet til veie finansieringen til den kontroversielle avtalen. PricewaterhouseCoopers er Liverpools konsulentfirma.

The Independent bringer også en del tall, som trolig er mye kvalifisert tipping, basert på hva som har svirret i media de siste årene. Det antas at Gillett vil tilby ca. £250M for Liverpool. Av dette legges £150M på bordet for klubbens aksjer, pluss resten for klubbens gjeld. I tillegg kommer £200M for nytt stadionanlegg i Stanley Park. Gillett vil delvis finansiere oppkjøpet på samme måte som Glazer, ved å bygge opp store lån på Anfield.

George Gillett eier også et mediaselskap, seks skianlegg i USA, flere golfbaner, bilforhandlere i Colorado og et landskaps- og hageselskap, og han er en av de største produsentene av kyllingprodukter i USA. Gillett reiser med privatfly, og han har en antatt formue på mer enn én milliard dollar.

David Moores (bildet) eier 51% av aksjene i Liverpool FC.

Flere retro-kits
Etter det Liverpool.no erfarer så planlegger Adidas nå å komme med enda flere av Liverpools gamle drakter og treningsoveraller på markedet. Nå gjelder det perioden 1985 til 1991, altså trøyene med Crown Paints og Candy-reklame. Disse vil være tilgjengelig i vår/sommer-kolleksjonen for 2007.