Treningskamp mot Brøndby

Som en del av overgangen til Daniel Agger har Liverpool forpliktet seg til å stille med sitt sterkeste mannskap i en kamp mot Brøndby i Danmark.

I forbindelse med overgangen til Daniel Agger til Liverpool, har Brøndby kommet med en meddelelse til Fondsbørsen i København. Her bekrefter Brøndby-direktør Per Bjerregaard blant annet at Liverpool har forpliktet seg til å spille en treningskamp mot Brøndby som en del av overgangsavtalen.

- Det er avtalt mellom partene at innholdet i transferavtalen ikke skal offentliggjøres, bortsett fra et punkt. Det er at Liverpool FC kommer til Brøndby stadion med sitt sterkeste mannskap for å spille en kamp mot Brøndby, skriver Bjerregaard.

I pressemeldingen bekrefter Bjerregaard at overgangen er i boks, og han sier at det kraftig oppjusterer Brøndbys regnskapsforventninger. Det kommer også frem at Liverpool og Brøndby hadde det første møtet omkring spilleren så tidlig som i august. Klubbene ble da enige om å opprettholde kontakten, men utsatte forhandlingene til senere. Da Agger ble skadet ble det så stille fra Liverpool en stund, inntil kontakten med Brøndby ble gjenopptatt like før jul.

- Ledelsen i Liverpool og Brøndby hadde deretter telefonisk kontakt inntil vi møttes til forhandlinger i København for et par dager siden. Der oppnådde vi enighet om en transferavtale, bekrefter Bjerregaard.

- Vi ville gjerne ha beholdt Daniel en god stund ennå, men et så stort talent skal naturligvis videre på ett eller annet tidspunkt. Forhandlingene med Liverpool har vært preget av gjensidig respekt, og dette er en flott avtale for Brøndby. Det var andre klubber som viste interesse for spilleren, men vår vurdering var at Liverpool ville være en god klubb for Daniel. Liverpool er en langt større klubb enn Brøndby, men det er mange likheter mellom klubbene. Derfor er jeg sikker på at Liverpool er riktig klubb for en spiller som Daniel, legger han til.

Daniel Agger blir det femte danske spilleren i Liverpool gjennom tidene. Fra før har Jan Mølby, Torben Piechnik og keeperreservene Michael Stensgaard og Jørgen Nielsen vært innom klubben.