U18 tok ett poeng

Heller ikke i helgen lykkes det å ta tre poeng for Liverpool U18. Sesongens sjette forsøk endte med poengdeling i Bolton. Rafa uttaler seg om nye Anfield. Murphy lot seg imponere.

Liverpool U18 står fortsatt uten seier i 2006/07, men klarte i alle fall uavgjort 1-1 borte mot Bolton på lørdag etter at Craig Lindfield gjorde sitt første mål for sesongen. Lindfield utlignet til 1-1 etter et innlegg fra Michael Scott. Dermed står de røde bokført med to poeng etter 6 spilte kamper.

Liverpoolfc.tv melder om en god kamp av John Owens sine elever, men som tidligere denne sesongen slet de unge røde med å finne veien til nettmaskene. Rent spillemessig var man nemlig fullt på høyde med vertene, og vel så det.

- Vi venter fortsatt på vår første seier for sesongen, men vi spilte virkelig bra mot Bolton og burde ha tatt alle poengene, uttaler Owens til klubbens offisielle nettsted.

- Vi førte kampen fra begynnelse til slutt, men for øyeblikket sliter vi med våre angrepskvaliteter. Jeg har vært fornøyd med mye av vårt spill denne sesongen. Pasningsspillet har til tider vært svært bra. Men uheldigvis er vi ikke i stand til å omsette sjanser i mål, noe som er et problem for oss, legger han til.

Liverpools lag mot Bolton lørdag: David Roberts, John Routledge, Stephen Darby, Jay Spearing, Robbie Threlfall, Charlie Barnett, Ben Parsonage (Ray Putterill 15, Ryan Wignall 75), Ryan Flynn, Craig Lindfield, Michael Scott (Jon Pringle 75), Paul Barratt. Ubrukte reserver: Stephen Behan, Hakan Burton (U15-keeper).

Rafa om nye Anfield
Liverpool-manager Rafael Benitez er opptatt av at man ikke må miste ”sjelen til The Kop” dersom flyttingen til en ny storstadion i Stanley Park blir realisert. Spanjolen mener det er veldig viktig at man beholder Anfield-atmosfæren også på en ny hjemmebane.

Denne uken må som kjent klubben bevise at den er i stand til å finansiere det nye anlegget, skal man ikke gå glipp av £23M i offentlige midler til storstuen som vil koste om lag £180M og ha plass til 60 000 tilskuere.

- Jeg drømmer om å lede laget i den første kampen på den nye banen. Blir jeg i klubben i tre-fire år til er det fullt mulig, slår spanjolen fast i Liverpool Daily Post.

- Jeg vil bli virkelig glad om vi får en ny stadion, men atmosfæren på Anfield er fantastisk og den er det viktig at vi tar med oss til et større anlegg. Det ville ha vært perfekt.

- Jeg har diskutert stadionplanene med Rick Parry. Det blir ikke lett å gjennomføre planene, og samtidig beholde ”klubbsjelen”. Da er det viktig at supporterne er med å drar lasset og støtter oss i denne avgjørelsen. Om 50 år vil man kanskje snakke om den rike historien til den nye banen.

- Anfield har alltid vært noe spesielt på grunn av ”the boot room”, folkene i klubben, alle trofeene som er vunnet og supporterne. Men nye Anfield vil få plass til enda flere supportere. Designet på anlegget blir veldig viktig. Vi kan ikke bygge for stort. Da vil det bare distansere publikum fra banen. Den nye banen kan være større, men publikum kan samtidig føle at de kommer nærmere spillerne. Det er fullt mulig å få til, slår han fast, og drar fram Boca Juniors sitt anlegg La Bombonera som et bevis på det.

- Der er tribunene veldig bratte, og fra benken føler du at supporterne sitter over deg. Atmosfæren der er utrolig. Supporterne skriker deg nesten inn i øret. Det er utrolig.

- The Kop er fantastiske. Det er alle Liverpools supportere. Kan vi få plass til alle disse og 10-15 000 til på en ny stadion, og de er nær banen, vil atmosfæren bli den samme som på Anfield, tror Rafa.

Spanjolen tror også at en ny stadion vil trekke potensielle investorer til klubben.

- Jeg vet at det vil bli lettere å få tak i penger dersom klubben har en ny stadion. Liverpool er en spesiell klubb på den måten at klubben er en av et fåtall klubber i dette landet som kan fylle en slik stadion hver kamp.

Murphy imponert over gamle lagkamerater
Danny Murphy ble imponert over gamle lagkamerater i helgen, etter at den tidligere Liverpool-spilleren fikk en sjelden start på Tottenhams midtbane. Spesielt slet midtbanemannen med å få tak på Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

- Det var en periode på 10 minutter i andre omgang hvor jeg ikke kunne komme nær Steven, innrømmer Murphy.

- Dersom Steven holder seg skadefri kan Liverpool vinne hva det måtte være. Han får ting til å skje, og han kan forandre kamper ut av det blå. Det beviste han mot oss, legger han til.

Super-Dan mener imidlertid at Rafael Benitez burde kutte ut rotasjonspolitikken dersom de røde skal vinne sitt første ligamesterskap på 17 år.

- Liverpool kan vinne hva det måtte være om de benytter sitt sterkeste mannskap. De var uheldige som ikke tok poeng fra Chelsea i forrige uke. Jeg tror oppgaven blir vanskeligere når det forandres mye på laget. Rafael Benitez har en tendens til å gjøre det. Men når man ser hva mannen har oppnådd kan du ikke være for kritisk heller.

- Liverpools problem er det høye antallet kamper som forhindrer dem i å bruke de beste spillerne i samtlige kamper, fordi de ikke ønsker at nøkkelspillere skal bli utbrent eller skadet.

Danny Murphy fikk for øvrig en meget varm mottagelse av Anfield-publikumet lørdag, og da midtbanekrigeren ble byttet ut ti minutter før full tid runget Murphy-sangen fra The Kop.