Ubeseirede naboer møtes

Liverpool og Everton er to av bare fem ubeseirede lag i årets Premier Legue før morgendagens Merseyside-derby. Crouch vs Charlton - 39 mål igjen!

Morgendagens Merseyside-derby er det 175.ligamøte mellom naboklubbene, og 204.gang Liverpool møter Everton når man teller alle turneringer. Før kampen er begge lag ubeseiret i årets Premier League. Bare tre andre klubber kan skryte av å være det - Manchester United, Portsmouth og Aston Villa.

Everton ligger tre plasser og tre poeng bedre an på tabellen enn sine røde naboer, men Liverpool har spilt en kamp mindre. Rafas mannskap er faktisk ubeseiret i de 11 siste ligakampene de har spilt.

Sist de to lagene møttes var på Anfield i mars. Da vant Liverpool 3-1, og kampen ble krydret med et selvmål (av Phil Neville), ni gule og to røde (Steven Gerrard og Andy van der Meyde) kort, i tillegg til et annulert mål. Liverpool vant også 3-1 på Goodison Park i romjulen, og håper nå på sin fjerde strake seier i Merseyside-derbyene og den sjette trepoengeren på de sju siste kampene på Goodison.

Everton er ubeseiret på de siste seks ligakampene til klubben. Et 1-0 tap for Tottenham 15.april er for øvrig det eneste tapet laget har hjemme på Goodison Park siden Liverpool vant tilsvarende kamp i romjulen.

Liverpool har så langt spilt 5 offisielle kamper denne sesongen, og har ennå ikke tapt. I alle turneringer står de røde faktisk bokført med 17 strake kamper uten nederlag.

Crouch vs Charlton
Bookmakerne i England har de siste dagene registrert en mengde veddemål på at Peter Crouch vil ta rekorden til Bobby Charlton som Englands mestcorende spiller gjennom tidene. Det har ført til at oddsen på at Crouch skal greie denne bragden har gått ned fra 50-1 til 20-1.

Elleve scoringer på 14 kamper med de tre løvende på brystet (alle scoringene i 2006) har også selvsagt sitt å si for at bookiene ikke lenger tørr å gi toppodds på en slik hendelse.

Kritikerne hevder imidlertid fortsatt at Crouch kun blomstrer mot de svake fotballnasjonene, og at han fortsatt må bevise at han kan levere varene mot de beste. Det blir gjort et poeng av at Crouch sine scoringer har kommet mot Makedonia, Andorra (2), Hellas (2), Trinidad & Tobago, Jamaica (3), Ungarn og Uruguay. Likeså at han ikke klarte å score mot nasjoner som Portugal, Sverige, Paraguay, Argentina, Polen, Østerrike og Colombia.

Den tidligere landslagsspilleren David Platt uttaler for eksempel følgende til The Times: ”Peter har gjort det svært bra, men vi vet egentlig ikke hvor god han vil være mot de store nasjonene. I mine øyne teller scoringer mot lag som Italia, Nederland, Tyskland og Argentina dobbelt.”

Når det gjelder å ta rekorden til Charlton, så gjorde Manchester United-legenden 12 mål på sine 14 første landskamper, mens Crouch altså nettet 11. Førstnevnte spilte imidlertid samtlige minutter av disse 14 kampene, mens Liverpool-spissen har begynt eller avsluttet flere av kampene på benken. Ser man på antall minutter har Crouch spilt 10 hele kamper + 23 minutter. I løpet av tilsvarende tid gjorde Charlton bare 8 mål.

Alle 11 scoringene til Crouch har kommet i løpet av hans ti siste kamper. Nå mangler han altså 39 scoringer til for å passere Charltons 49.

Crouch sine 14 første kamper for England
(Spilletid: 923 minutter)
Colombia (nøytrai) 0 mål 72min
Østerrike (h) 0 90min
Polen (h) 0 23min
Argentina (n) 0 10min
Uruguay (h) 1 25min
Ungarn (h) 1 25min
Jamaica (h) 3 90min
Paraguay (n) 0 90min
Trinidad & Tobago (n) 1 90min
Sverige (n) 0 86min
Portugal (n) 0 55min
Hellas (h) 2 90min
Andorra (h) 2 90min
Makedonia (b) 1 87min

Charltons 14 første kamper for England
(Spilletid: 1260 min (bare hele kamper) – 337 mer enn Crouch)
Skottland (b) 1 mål
Portugal (h) 2
Jugoslavia (b) 0
Nord-Irland (b) 2
Sovjet (h) 1 (straffe)
Wales (h) 0
Skottland (h) 1
Italia (h) 1
Brasil (b) 0
Peru (b) 0
Mexico (b) 0
USA (b) 3 (1 straffe)
Wales (b) 0
Sverige (h) 1

PS:
Peter Crouch har nå gjort like mange mål for England som Wayne Rooney, men sistnevnte brukte over dobbelt så lang tid på å klare dette. Et tankekors for McClaren når Rooney kommer tilbake etter sin suspensjon.