UEFA utsetter Israel-beslutning

UEFA vil ikke ta stilling til om Liverpool slipper å spille i Israel før mandag om en uke. Samtidig er det bestemt at israelske lag med hjemmekamp først i kvaliken må spille sine kamper i utlandet.

UEFA har i dag bestemt at de første kampene i 2.runde i kvalifiseringen til UEFA-cupen som involverer israelske lag, ikke kan spilles i Israel. Disse kampene skal nå spilles i et nøytralt land.

UEFA sier at de har tatt denne avgjørelsen i lys av sikkerhetssituasjonen i Israel. Hapoel Tel-Aviv har en hjemmekamp mot NK Comzale fra Slovenia tirsdag 8.august, mens Bnei Yehuda Tel-Aviv FC har hjemmekamp mot Lokmotiv Sofia fra Bulgaria torsdag 10.august. Disse kampene skal nå gå på nøytral bane i et annet land.

UEFA sier samtidig at de først mandag 7.august vil ta stilling til om andre kamp i både kvalifiseringen til UEFA-cupen og Champions League kan holdes i Israel senere i måneden. Dette gjelder foruten Liverpools kamp, også UEFA-cupkampen til Dinamo Bucuresti mot Beitar Jerusalem. Rumenerne ønsker heller ikke å spille i Israel.

Med andre ord har UEFA utsatt avgjørelsen om Liverpool skal spille i Israel fra kommende onsdag til mandag om en uke. Vi vil bli forbauset om det ikke kommer sterke reaksjoner på denne avgjørelsen. Mange vil nok stille seg rimelig uforstående til at UEFA ikke kan ta en samlet avgjørelse for både for første og andre kamp i kvalifiseringen allerede nå.