Ung erfaring

Arsene Wenger og Rafael Benitez leker gjemsel i forhold til hvor sterke lag man vil mønstre i kveld. Sami Hyypiä ler rått av overgangsryktene.

Hvem blir spart?
Rafael Benitez har sagt at han vil spare noen spillere til kveldens kvartfinale mot Arsenal i Carling Cup, men at han samtidig har til hensikt å mønstre et rutinert lag i en turnering han ønsker å vinne.  Kollega Arsene Wenger vil trolig også benytte et noe mer erfarent mannskap enn hva Arsenal gjør i de tidlige rundene av Ligacupen, og en skadefri Tomas Rosicky vil spille.

Rafa vil altså trolig la noen av sine seniorspillere være på tribunen.  Steve Finnan vil vi anta er en av dem, da iren i realiteten ikke har konkurranse på høyrebacken og må spares til fire kamper på ti dager ved jul og nyttår.  Sami Hyypiä er en annen som kan få hvilt gamle ben, mens manageren sannsynligvis vil rotere lengst framme og la Peter Crouch og Robbie Fowler få spilletid.  Fabio Aurelio og Luis Garcia startet på benken i siste kamp mot Charlton og kan også få en mulighet fra start.

På den sentrale midtbanen tviler vi på at unggutten Danny Guthrie får starte, og at Rafa lener seg mot paret Alonso og Gerrard i et oppgjør som gir semifinale i premie til vinneren.

- Vi vet at Arsenal er et godt lag, vi tapte 0-3 mot dem tidligere i sesongen.  Vi har ikke glemt det og ønsker å vinne denne kampen, bekrefter Rafa Benitez.

- Arsenal har mange gode unge spillere som de har betalt mye penger for, slik at du vil bli en vanskelig motstander uansett hvilket lag de mønstrer.  Det kan være at Carling Cup rangeres etter Premier League, Champions League og FA-Cup, men det er en mulighet til å vinne et trofé.  Vi spilte i finalen for to år siden og vil gjerne gjøre det igjen.

- Det er klart at vi har behov for å hvile noen spillere, men jeg vet ikke hvor mange.  Vi er nødt til å bruke forskjellige spillere da vi kan ikke bruke de samme i hver turnering, spesielt ved juletider.

- Vi vil ha et godt lag mot Liverpool, sier Arsene Wenger hos Arsenal.  - Det vil bli noen unge spillere og noen spillere som behøver kamptrening.  Tomas Rosicky vil definitivt spille.


Sami ikke til Sverige
Liverpools erfarne midtstopper Sami Hyypiä avviser på det sterkeste ryktene fra Sverige om at han kan være på vei til Malmø for å spille sammen med Jari Litmanen igjen.

- Med all mulig respekt for den svenske ligaen og Malmø er det overhodet ingen sjanser for at jeg reiser dit, utbryter finnen.

- Dersom jeg ikke lenger fikk spille for Liverpool, og skulle bort, da vil jeg heller fortsette min karriere i England eller det sentrale Europa enn i Skandinavia.

- Det virker uforståelig at noen journalister ikke har moralsk standard, raser Sami videre.  – De sitter bare foran datamaskinen, finner på historier om overganger, og legger dem ut.

- Jeg har ikke til hensikt å reise noen steder, og jeg tviler på om Liverpool ønsker å selge meg.  Dette er første og siste gang jeg kommenterer slike rykter denne sesongen.