Usikkerhet rundt arabisk investering

En overtakelse for DIC kan være mindre sikker enn hva den synes pr i dag. Lawenson positiv til penger fra Dubai, så lenge lokal spillerkjerne beholdes. Daniel Agger er 22 år i dag.

Dyrkjøpte Moores-aksjer?
Dubai International Capital, med Sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum som overhode, gjennomgår i disse dagene regnskapsbøkene i Liverpool FC med muligheter for en fremtidig overtakelse av klubben.  Fra begge sider har man kommet med optimistiske toner angående en avtale.

Daglig leder i DIC, Sameer Al-Ansari (bildet) har sagt at man vil foreta en vurdering som kan eller ikke kan føre til et formelt tilbud.  Al-Ansari har lagt til at man er supportere både av fotball og Liverpool.  I LFC har Rick Parry også antydet at dette kan medføre den kapitalen som klubben har vært på utkikk etter.

- Dette er det siste skrittet på veien mot å finne langvarige investeringer som klubben behøver, mener daglig leder på Anfield.  – Dette er veldig viktig i forhold til en planlagt ny stadion.  På banen vil Liverpool være fokusert på å vinne, og igjen dreier det seg om å gjøre en transaksjon som kan gi oss fremtidige ressurser til å kunne gjøre det.

I bladet Arabian Business Weekly mener man imidlertid at sjøen ikke er like fri for skjær som det kan virke pr. i dag, og at det er problemer som kan kullkaste en avtale.  Først og fremst fordi DIC mener at eier David Moores skal ha en for stiv pris på sine aksjoner.  Formann Moores har i dag full kontroll på LFC som eier av om lag 51% av klubbens aksjer.  Fra Dubai skal man mene at et mer fornuftig prisforlangende fra Moores vil kunne bidra til at disse pengene heller benyttes til investering i stadion og spillere.

Kilder liverpool.no har vært i kontakt med sier at det ikke er opplagt at DIC vil sikre seg en majoritet av aksjene, og dermed full kontroll.  Det kan være at Moores vil selge om lag 30% av klubbens aksjer, som igjen vil gi investorene fra Dubai den største aksjeposten.  I hvilken grad dette vil påvirke styre og kontroll av klubben gjenstår eventuelt å se.  Skal David Moores selge seg ut må en forvente at han uansett vil ha garantier for at nye eiere eller investorer spytter i midler som vil bedre klubbens økonomi og mulighetene for Rafa Benitez på transfermarkedet.

DIC har gjort det klart at en avgjørelse ikke vil foreligge før i januar, og det er altså ting som tyder på at det gjenstår fortsatt harde forhandlinger før man eventuelt kan komme fram til en endelig løsning angående hvem som skal styre Liverpool FC framover.


Lawrenson positiv til DIC
I sin spalte i Liverpool Daily Post sier den tidligere midtstopperen på Anfield, Mark Lawrenson, at et oppkjøp av DIC bare kan være av det gode.  Den nåværende ekspertkommentatoren i BBC mener at Liverpool Football Club er et varemerke som går langt utenpå for eksempel Chelsea på verdensbasis.  Han oppfordrer imidlertid til at klubben aldri må miste sitt lokale hjerte.

- Det gode nyhetene angående den mulige overtakelsen er at det synes å være positivt på alle måter.  Penger til et nytt stadion, gjeld som blir sanert og mer cash for manageren til å bruke på nye spillere.

- De fremtidige nye eierne vil ønske å investere, ikke fjerne klubbens aktiva, og være involvert på lang sikt.  De vil heller ikke bruke mye penger utenfor banen uten at de gir manageren midler som gjør at de også kan kjempe på det grønne gresset.

- Chelsea snakker om å bli en verdensomspennende merkevare, men de kan ikke sammenligne seg med for eksempel Liverpool, United, Real Madrid, Barcelona og Juventus.  Dette er klubber med en virkelig suksessfull historie.  Investorene fra Dubai vet at de i Liverpool har en enorm merkevare som er verdensomspennende og kan bli utviklet over tid.

- Når folk snakker om Chelsea peker de på en megarik eier og en veldig god manager heller enn klubbens historie.  Når de snakker om Liverpool kan de reflektere over fem seire i E-Cupen, og de store lagene og spillerne som de har hatt opp gjennom årene.

- Det manager Rafael Benitez må advare mot, er at man ikke kan glemme lokalt talent.  Det er et faktum at de lokale spillerne som har gått igjennom systemet ofte er lagets hjerte.  Spillere som Steven Gerrard og Jamie Carragher er flasket om med klubbens tradisjoner og histore, og vil sørge for at nyervervelser blir opplært i dette.


Daniel har bursdag
Daniel Agger fyller 22 år i dag.  Vi gratulerer!