Vålerenga og FCK mulige motstandere

Vålerenga og FC København er mellom klubbene Liverpool kan møte i 3.kvalifiseringsrunde til Champions League til høsten. Men først må de skandinaviske klubbene klare brasene i 2.runde.

Liverpool er langt fra det eneste storlaget som må spille kvalifisering til Champions League. Tidligere europacupvinnere som Inter, Hamburger SV, Benfica og Celtic vil alle være i hatten når 3.kvalifiserende runde trekkes. Real Madrid kan bli en sjette europacupvinner som må ut i kvalik dersom de taper kampen mot Valencia om direkte innpass i gruppespillet, og Røde Stjerne kan bli den sjuende dersom de kommer seg helskinnet gjennom 2.kvalifiserende runde.

Oppsettet til 3.kvalifiseringsrunde i Champions League er litt av et puslespill, og alle lagene er naturlig nok langt fra klare ennå. I flere land er ikke seriespillet avsluttet, og også de to første kvalifiseringsrundene må spilles før man sitter med fasiten på hvem som kan møte hvem når Liverpool kommer inn i 3.kvalifiseringsrunde.

Men noe er allerede klart, men hensyn til hvem som skal ut i kampene som er siste hinder på veien til en plass i det forgjettede gruppespillet.

Følgende lag er klare for spill i 3.kvalifiserende runde, og vil være seedet (noe som betyr at de ikke vil bli trukket mot Liverpool): Inter, Liverpool, Arsenal, Ajax, Celtic, Lille, Benfica, CSKA Moskva, AEK Athen, Shaktar Donetsk, Galatasaray, Hamburger SV.

Følgende lag vil være seedet, og kan ikke møte Liverpool om de kommer seg gjennom 2.kvalifiserende runde: Dinamo Kiev

Følgende lag er klare for spill i 3.kvalifiserende runde, men det er foreløpig ikke klart om de vil bli seedet eller ei: Slovan Liberec, Fiorentina.

Dersom Fenerbache kommer seg gjennom 2.kvalifiserende runde er det heller ikke klart om de vil bli seedet eller ei.

Følgende lag vil være useedet i 3.kvalifiseringsrunde, og kan dermed trekke Liverpool dersom de kommer seg gjennom 2.kvalifiserende runde: Spartak Moskva, Dinamo Zagreb, Røde Stjerne Beograd, Hearts, FC København, Legia Warzawa, Vålerenga, FC Zürich.

Følgende lag er definitivt klare for 3.kvalifiserende runde og vil være useedet (og kan dermed trekke Liverpool): Austria Wien, Maccabi Haifa, Standard Liege.

I tillegg finnes det selvfølgelig en rekke mer ukjente lag som kan kvalifisere seg via spill i 1. og 2.kvalifiserende runde som er mulige motstandere for de røde.