Walcotts fremtid på agendaen

Southampton ser ut til å måtte gi slipp på stortalentet Theo Walcott i januar. Liverpool er en av klubbene som ligger best an i løypa til å sikre seg angriperens underskrift.

Theo Walcotts representanter skal ha et møte med Southampton-ledelsen denne uken, der 16-åringens fotballfremtid står på agendaen. Både Liverpool, Tottenham, Arsenal og Chelsea har vist interesse for stortalentet, men sistnevnte skal ligge dårligst an i løypa fordi Walcott frykter han vil få lite spilletid på Stamford Bridge.

Det er Guardian som melder dette i dag. Walcott skal ha Thierry Henry som sitt store forbilde på fotballbanen, men er samtidig selverklært Liverpool-supporter. Som 11-åringen takket han nei til Chelsea, og valgte Southampton i stedet. Chelsea prøvde senere å hente han for £2M som 15-åring.

Signaler fra Southampton tyder nå på at klubben er villige til å lytte til bud på sin uslepne diamant, da klubben vurderer store utskiftninger i troppen, og trenger kapital. Manager George Burley utelukker for eksempel ikke et salg av Walcott, en spiller han på lørdag beskrev som ”et geni” og som ”utrolig”.

- Du kan aldri si aldri, og jeg gir ingen garantier for at han blir. For øyeblikket gjør Theo fremskritt og spiller fotball, og det er det viktigste for han, siteres Burley i Guardian.

Southampton-formann Rupbert Lowe skal diskutere 16-åringens situasjon med Colin Gordon og Warwick Horton fra Walcotts agentfirma Key Sports Managaement i løpet av de kommende dagene. Lowe skrev følgende i Southamptons kamp-program i helgen: ”Vi har lite penger etter nedrykket i fjor”. Dette blir av mange tolket som om at et salg av Walcott er nært forestående.

Guardian tror at både Liverpool, Tottenham og Arsenal vil tilby rundt £5M umiddelbart, med tilleggsutbetalinger som kan øke til hele £10M etter gitte kritierer. Chelsea skal være villige til å legge £8.5M på bordet nå, samtidig som totalpakken kan øke til hele £15M.

Southampton kan imidlertid ikke tvinge Walcott i noen bestemt retning, av frykt for at han da vil snu ryggen til klubben og forlate den for en slikk og ingenting. Ettersom stortalentet fortsatt ikke har fylt 17 år, vil et transfertribunal fastsette overgangssummen ved et slikt scenario, og da vil Saints utvilsomt få en mye mindre sum for spilleren.

Både Walcotts familie og rådgivere skal i følge Guardian være ivrige på å unngå en slik situasjon, ettersom de ønsker at Southampton skal få noe igjen for å ha utviklet spilleren de siste fem årene. Men det betyr ikke at de automatisk ønsker at Walcott skal gå til den klubben som tilbyr mest penger.

For tiden har unge Walcott en ukeslønn på bare £90 (ca. 1100 kr) i Southampton. Han har imidlertid allerede en skoavtale med Nike. En overgang vil medføre en helt utrolig lønnsøkning.

Walcott er Southamptons toppscorer denne sesongen med fem mål, og utvilsomt klubbens store stjerne trass i sin unge alder. Den engelske U17-landslagsspilleren har sin enorme hurtighet som sitt store fortrinn, og er ikke ulik Thierry Henry i spillestilen.