Xabi Alonsos nøkkel til suksess

En god start og å unngå unødvendige poengtap, er hovedingrediensene i den spanske midtbaneelegantens vinneroppskrift.

Varsku her, Chelsea! Xabi Alonso kommer rett fra et vellykket VM med Spania, og nå vil han fortsette storspillet for Liverpool.

- Vi har muligheter i både mesterligaen og ligaen. Som supporterne, føler vi at vi kan få Chelsea til å jobbe for pengene sine denne sesongen, sier den spanske midtbaneleganten

Hvordan skal så det gå til? spør kanskje de fleste som så Chelsea i fjor, og som har sett hvilke spillerkjøp klubben har gjort i sommer.

Xabi Alonso lar seg ikke skremme av dette, eller at klubben fra London vest har mye større finansielle muskler. Nei, han lar seg i stedet inspirere av det.

- Når du møter de beste, er du nødt til å prestere ditt beste, sier han om den saken.

Overfor Liverpools hjemmesider presenterer Alonso dessuten sin vinneroppskrift:

- Vi er nødt til å henge med fra starten. De overbeviste stort i begynnelsen av forrige sesong, mens vi bare klarte å vinne en av de seks første kampene, minner han om.

Denne situasjonen mener han er mye årsaken til at Liverpool slet med å kjempe om seriegullet 2005/-06.

- Dette utgangspunktet ble veldig vanskelig å jobbe ut fra. I år må vi være med fra starten, gjentar den pasningssikre spilleren.

Ifølge ham er sesongstarten nøkkelen til alt som følger etter, fordi avstanden mellom tetlagene stadig minker.

- Fra Rafael Benitez' første sesong i klubben, har avstanden mellom oss og toppen, blitt mindre. Nå må vi fortsette denne prosessen, og vise at vi kan konkurrere med dem hele veien, oppfordrer 24-åringen.

I tillegg til å være skjerpet fra starten av sesongen, består Alonsos vinneroppskrift i følgende hovedingrediens:

- Vi må slutte å gå på idiotiske poengtap, det har skjedd altfor ofte. Samtidig tapte vi de to kampene mot Chelsea. Men hvis vi vinner mot de lavere plasserte lagene, blir det lettere å forbli på toppen, kalkulerer stjernespilleren seg fram til.

I likhet med Steven Gerrard er han fornøyd med at Craig Ballamy spiller på samme lag i stedet for på motlaget i år, og for øvrig er han opptatt av Liverpools svært sterke midtbane.

- Med Gerrard, Momamed Sissoko og Boudewijn Zenden klare for spill, vil manageren få et problem. Men det er et luksusproblem som han vil like. Sjøl må vi kjempe for plassene våre, og det vil tjene laget som helhet, understreker Alonso overfor Sportinglife.