Xabi håper på løft

Liverpools startet en uke hvor det spilles tre hjemmekamper med seier, og Xabi Alonso håper at det kan være en katalysator for en kamprekke som gjør at de røde klatrer på tabellen.

Han er mannen som bokstavelig talt er i skuddet i dag, Xabi Alonso.  Scoringen fra godt inne på egen halvdel mot Newcastle er blitt vist gang på gang på Sky Sports News, og skapt overskrifter på alle sportssider.  Det etter at spanjolen synes å være blant de som er blitt mest påvirket av en hektisk sommer med VM, og ikke vist toppform i Premier League inntil i går.  Til Liverpool Echo sier midtbanestrategen at han nå håper seieren mot ”Skjærene” vil være starten på en av de ubeseirede kamprekkene man hadde forrige sesong.

- Vi visste vi hadde tre kamper på rad nå og at dette ville bli en nøkkelperiode for oss.  Vi vet hvor sterke vi kan være på Anfield og dersom vi sikrer oss poengene kan vi være på rask vei oppover tabellen, mener 24-åringen.

- Forrige sesong hadde vi noen utrolige ubeseirede rader med kamper mot midten og slutten av sesongen.  Vi vet at det blir vanskelig å gjenta det, men vi vet også at vi har spillerne som er i stand til å gjøre det.

- Kampen i går kveld var viktig for oss.  Vi hadde som mål å gjøre en solid kamp på Anfield, være sterke defensivt, ikke slippe inn mål og samtidig skape sjanser.  Nå ønsker vi å ta med oss dette i de neste kampene.

- For min egen del følte jeg at jeg spilte med et bra tempo og jeg hadde selvtillit med ballen i beina.  Jeg vet at jeg møtte aggresive midtbanespillere som Parker og måtte være klar for det, men vi kontrollerte kampen både i angrep og forsvar.

- Det har vært vanskelig etter VM, siden vi var lenge borte, og det har ikke vært nok tid til å jobbe sammen.  Kanskje FIFA må vurdere hvor man skal belastes med reising og hvor mange kamper man skal måtte spille.  Samtidig må du bare greie å håndtere det og ta vare på deg selv.