Xabi vil ha revansj

Xabi Alonso ønsker å slå Nord-Irland, noe hans far ikke greide under VM på hjemmebane for 24 år siden. Englands manager roser jubilanten Steven Gerrard.

Familien Alonso glemmer ikke
Spania er et land som alltid synes å svikte i mesterskapene.  Da man selv arrangerte VM i 1982 tapte man sensasjonelt 1-0 for Nord-Irland, etter scoring av Sky-ekspert Gerry Armstrong.  Armstrong fikk kontrakt i Spania som følge av suksessen, mens hjemlandet følte seg ydmyket.  En av de som stod på andre siden av banen var Miguel Alonso, faren til Xabi.

Mindre enn et år gammel overvar ikke Xabi Alonso kampen, men han har siden sett den og blitt fortalt historiene.  Når spanjolene i kveld spiller EM-kvalifisering i Belfast ønsker familien Alonso et motsatt resultat.

- Spania ble slått under den kampen i VM, slik at min far ikke har gode minner fra det, sier Liverpools midtbanespiller før møte med nordirene.  – Han fikk aldri en mulighet til revansje, men dette er en sjanse for oss til å slå dem.

- Vi kjenner til noen av deres spillere.  David Healy scoret mot England og har en god statistikk på landslaget slik at vi må være forsiktige med ham, og Steve Davis hos Aston Villa er en spiller som jeg liker.  Det vil bli tøft og alle kan slå alle i fotball i dag. 

Xabi er ventet å spille fra start for spanjolene i dag, mens Luis Garcia og Pepe Reina trolig begynner på benken.  Alonso er ikke redd for å møte briter som vil trå til fysisk foran et entusiastisk hjemmepublikum.

- Moderne fotball er veldig fysisk i dag, og jeg er vant til denne typen spill fra engelsk liga.  Det vil ikke være noe problem.


- Gerrard kan bli bedre
England hedrer sin visekaptein Steven Gerrard før landskampen mot Makedonia.  Det er klart at scouseren vil spille sin landskamp nr.50 i kveld, et tall som ville vært langt høyere hadde det ikke vært for mange forfall p.g.a. skader.  I en alder av 26 år mener uansett landslagstrener Steve McClaren at Gerrard ikke bare har en lang internasjonal karriere foran seg, men at midtbanedynamoen også kan bli enda bedre.

- Steve kan bli bedre.  Det er fantastisk å ha kommet til 50 landskamper i hans alder, og han har mye erfaring og bruker den erfaringen glimrende både for England og Liverpool.

- Jeg mener han kan utvikle seg enda mer, men han er en av de inspirerende spillerne som kan løfte alle de andre og som når som helst kan vinne en kamp for deg.  Slike spillere er uvurderlige for et lag.