Zak øyner exit

En av mange utlånspillere, Zak Whitbread, ser en fremtid borte fra Anfield. Agenten til Robbie Fowler er optimistisk med tanke på ny kontrakt.

Whitbread kan bli i London
Liverpool har i praksis et helt lag på utlån for tiden, hvis en tar med den skadede Neil Mellor som er tilbake på Merseyside for behandling etter at han ikke vil bli spilleklar mer denne sesongen for Wigan.  Ellers kunne man stilt nesten stilt et lag med Chris Kirkland(WBA), Scott Carson(Sheff Wed), David Raven(Tranmere), Carl Medjani(Metz), Salif Diao(Portsmouth), Zak Whitbread(Millwall), Darren Potter(Southampton), Bruno Cheyrou(Bordeaux), Anthony Le Tallec(Sunderland) og Florent Sinama-Pongolle(Blackburn).

Flere av disse spillerne er ventet å forsvinne permanent til en annen klubb fra og med neste sesong.  Chris Kirkland er den som klarest har uttrykt ønske om at han kunne tenke seg en fremtid vekk fra Anfield, men det er et spørsmål om hvor når det nå ser ut til at West Bromwich rykker ned fra Premier League.  Nå sier også Zak Whitbread at det nok er til det beste både for klubben og ham om han blir solgt etter denne sesongen.  Zak har gjort det bra i Millwall, selv om laget rykker ned fra The Championship, og har fått mye spilletid.

- Det vil være trist å forlate Liverpool men det kan være til det beste for alle, sier lysluggen som er født i USA men er sønn til lokale Barry Whitbread som nå jobber for Liverpool FC.

- Jeg vil definitivt vurdere tilbud som måtte komme, og hvis Millwall ønsker meg permanent vil jeg ikke utelukke det.  Men jeg vet at Liverpool vil forlange penger for en overgang, siden jeg har et år igjen av min kontrakt.

- Jeg er stolt av å ha spilt for Millwall og fansen har vært utrolige mot meg.  Jeg skulle ha ønsket av vi kunne ha unngått nedrykk.


- Robbie fornøyd med benkplass på Anfield
George Scott, agenten til Robbie Fowler, sier at han er optimistisk med tanke på en ny kontrakt for hans klient.  Han innrømmer at det også er interesse for andre klubber i Premier League, men at 31-åringen nok bare vil akseptere en plass utenfor startellveren i Liverpool.

- Robbie ønsker å bli og jeg har en god følelse, sier Scott til BBC.  – Han elsker denne klubben og med en god pre-season håper Robbie at han vil være enda skarpere til neste sesong.

- Det er et spørsmål om å vente å se og håpe at noe kan ordnes.  Vi vet at det er interesse fra annet hold og jeg tror alle lag i Premier League kunne ønske seg ham.  Han er bare 31, og når det tenker på hva han kan gjøre på dette nivået forventer du at noen vil være ute etter ham.

- Robbie prioriterer imidlertid en ny avtale med Liverpool og forhåpentligvis vil klubben tenke ”at vi vet hva vi har” om ham.  Det kan være vanskelig å vite hvordan nye spillere vil etablere seg.  Det kan være at han ikke vil akseptere å sitte på benken andre steder enn i Liverpool, hvor han vil fortsatt vil være fornøyd med å komme inn å gjøre en jobb.  Det er hvor mye dette betyr for ham.

- Den velkomsten han fikk fra fansen har virkelig løftet Robbie videre.  Han var lenge ute med skade mens han var i Manchester City, men han nærmer seg nå formen igjen og han føler at han har mye mer å bidra med.